Selvfølgelig er vi blevet fascister

Af Mikkel Andersson 219

Jeg må indrømme, at man som halvstuderet historiker godt kan blive overrasket over hvorfra, der kan komme nye og originale indsigter. Efter at have beskæftiget mig med både fascisme generelt og nazismens forbrydelser i særdeleshed i en årrække, så var det eksempelvis noget af en øjenåbner at læse Det Kongelige Teaters skuespilschef Morten Kirkskovs kronik forleden. Her erfarede jeg nemlig, at Danmark er blevet et fascistisk land.

Jeg mener, at det bør stå klart, for enhver, der læser Kirkskovs tekst, at konstateringen er både berettiget og velbegrundet. Ikke mindst fordi Inger Støjberg vil tage værdier fra folk på flugt. Det gjorde Hitler som bekendt også, så analogien er nærmest kriminelt indlysende. Selvfølgelig er der undseelige detaljer, som at dem, som kommer til Danmark, flygter hertil og ikke er kommet under landets territorialkontrol på grund af en aggressiv besættelseskrig. Detaljen med at flygtningene i Danmark får husly, lægehjælp, uddannelse, sprogskoling og overførselsindkomster i stedet for at blive myrdet i gaskamre med hydrogencyanid eller udstødningsgas, kunne enkelte mere pernitne typer måske også finde væsentlig. Men her vil Kirkskov utvivlsomt – og med rette – indvende, at det ikke rykker noget ved det store billede.

Som Kirkskov påpeger, så har vores politikere også travlt med at opdele folk i over- og undermennesker. Eller, som selvsamme politikere så snedigt kalder det: statsborgere og ikke-statsborgere. Alene det at sondre mellem dem, der er borgere i et land, og dem, som ikke er det, minder på mange måder om den systematiske udgrænsning af eksempelvis jøder fra det tyske samfund under nazismen. Her kan man selvsagt ikke blot gemme sig under søgte bortforklaringer om, at alle nationer til alle tider har gjort det samme.

Man må også prise Kirkskov for hans ekstreme fremsynethed, da han allerede i gymnasiet gennemskuede, at Fremskridtspartiet var ”mere eller mindre” fascistisk. Særlig når man betænker, at partiet ville udskifte det danske forsvar med en telefonsvarer, der på russisk erklærede, at man overgav sig, og det i øvrigt ikke var præget af modstand mod det parlamentariske demokrati, ønsker om en ekstremt stærk og koorporativt indrettet stat under diktatorkontrol, eller andre af de ting, som mere konventionelle og kedelige historikere typiske associerer med fascismen, så er det ekstremt skarpt set. Heldigvis havde han en lærer, der var endnu mere klarsynet, og som mente, at det med ”mere eller mindre” godt kunne stryges. Der er heldigvis håb for det danske uddannelsesvæsen lidt endnu.

Særlig problemet med en dæmoniserende tone i den offentlige debat er også, som Kirkskov påpeger, en klar indikation på fascisme. Som bekendt talte Hitler ret grimt om dem, som han ikke kunne lide. Her skærer Kirkskov knivskarpt igennem og gør det klart, at dem som bærer ansvaret for denne tone, er netop dem, han identificerer som fascister. Heldigvis kalder han sine politiske modstandere og deres udsagn for dumme og varianter heraf syv gange i teksten, så deres uhyrligt dæmoniserende syn på anderledes tænkende bør stå tindrende klart for enhver, der kan læse og forstå.

En anden indikator, som skuespilschefen har fundet, på, at fascismen hærger, er at nogen borgerlige har været onde ved kulturen. Det var Hitler også – eller i hvert fald noget af den, men lad os nu fokusere på det store billede. Kirkskov fortæller, at ”kunsten og kulturen er truede dyrearter”. Når man bemærker, at kulturbevillingerne fra 2014 til 2015 blot steg med en halv milliard og nu ligger på sølle 23,7 milliarder, kan der da næppe heller herske nogen tvivl om, at det blot er et spørgsmål om tid, før Inger Støjbergs stormtropper brænder nationalscenen ned til grunden og skyder skylden på muslimerne.

Det er på alle måder på høje tid et medlem af dansk kulturliv taget bladet fra munden og for en gangs skyld vover at udpege de borgerlige politikere som de onde og dumme fascister, de er. Alt for længe har kulturparnasset været sovset ind i højkonservative sympatier og blind følgagtighed overfor enhver siddende borgerlig regering. Her er det på høje tid, at et medlem af kultureliten vover at tale Roma midt imod og finder tilbage til ”den oprindeligt reelt radikale radikalisme”, som Kirkskov skriver. Det er udtryk for et ekstremt mod samt klarsyn.

Bravo!

219 kommentarer RSS

 1. Af Dr. Hans Hansen

  -

  https://www.youtube.com/watch?v=mSy5mEcmgwU

 2. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Mikkel Andersson

  Nu kom sammenligningen med nazismen/fascismen i større udenlandske nyhedsmedier længe før den nævnte kronik.

  Tror du, at der i Danmark findes mennesker, der mener, at der findes danske medborgere, der burde smides ud p.g.a. deres religiøse tilhørsforhold – og at der er politikere, der trækker ‘indvandrerkortet’, når vi nærmer os folketingsvalg?

 3. Af Lars R. Hansen

  -

  Godt skuespilchefen får noget opbakning og anerkendelse fra journaliststanden – det er i den grad velfortjent.

 4. Af Jørgen F.

  -

  …jeg er også utrolig glad for at nyankomne asylansøgere i Puttgarden kan gøre det tyske politi opmærksom på at jødeudryddelserne i 40’erne ikke blev 100% effektueret.

  Wham bam – en jøde i gulvet. Er der et jernkors tilovers? Nå, nej ikke et kors …

  Det er sat’me godt at fascismen er tilbage i Europa. Inviteret ind.

 5. Af Kristian Kragh

  -

  Mikkel Andersson er bachelor i historie, kandidat i journalistik samt fremragende udi ironiens kunstart.

 6. Af Anette O

  -

  Tak for et godt grin, Mikkel Andersson. Det er vist den eneste vej frem, humoren, hvis man ikke skal synke ned i dyb depression over, at man dagligt mister respekten for det ene medlem af kulturparnasset efter det andet.

 7. Af J. H an sen

  -

  Af Niels Juul Hansen – 11. januar 2016 22:26
  “Nu kom sammenligningen med nazismen/fascismen i større udenlandske nyhedsmedier længe før den nævnte kronik.”

  Ja.
  Mærkeligt at Mikkel Anderson ikke for længst har forsøgt sig med sin ubehjælpsomme ironi i New York Times.

 8. Af Otto Kjærgaard

  -

  Har du ikke forstået sarkasmen og ironien, så tilhører du de rene og retfærdige og er ikke fascist.

 9. Af preben jensen

  -

  Det er næsten utroligt som skuespil-manden formår at vende tingene på hovedet. For det er da ikke overfor migranterne at politikerne er fascister eller racister. Af taktiske grunde (DF skal helst ikke få for mange stemmer) har V og K forsøgt sig med lidt symbolsk grænsekontrol og lidt opstramninger, men er allerede på tilbagetog, og det hele er endt i noget der ligner bluff og mundsvejr. Og som bekendt lovede løkke før valget et stop for indvandring, men siden er tallet i flere hop gået fra 0 flere asylanter til nu 50.000…….og nok 250.000 incl. familiesammenføring mv.

  Nej, overfor migranter er politikernes flertal vældig humanistiske i deres grundholdninger. Det er kun overfor danskerne at politikerne fører sig frem
  med ond, umenneskelig, asocial og fascistisk/totalitær politik. Og her er der vel nærmest kun tale om en højere retfærdighed. For danskerne er jo som bekendt så underlødige og undermenneskeagtige, at de ikke har fortjent bedre. Lad os bare se at få dem fordrevet/udryddet eller anbragt i nogle reservater. Danmark er jo et alt for godt land til disse 3. rangs molboer og 5. rangs undermålere.

 10. Af Niels Juul Hansen

  -

  Kære Mikkel Andersson,

  Beklager at jeg tog dit indlæg seriøst. Jeg forstår på dine’rygklappere’, at det drejer sig om udsøgt ironi og humor.

  Med hensyn til Fremskridtspartiet, så har du ret i, at partiet startede som anarkistisk. Senere, da Pia Kjærsgaard overtog formandsposter, kom der helt andre boller på suppen. Hun betragtede Glistrups holdning til forsvaret og nulskat som tilhørende en landsbytosse, mens han erklærede, at der ingen huller var i Pia Kjærsgaards uvidenhed.

  Højrenational humor, når den er bedst.

 11. Af preben jensen

  -

  Pudsigt eller sørgeligt nok er dagens danske forsvar reduceret til noget med en telefonsvarer og lidt rustent materiel. Ihvertfald har vi i dag kun en afpillet milits tilbage, som ikke er i stand til at forsvare Danmark. Det er situationen efter at røde og radikale politikere har hærget forsvaret med stribevis af nedskæringer og spareøvelser. Vi er nu relativt endnu svagere end 9. april 1940. Den respekt omkring hæren, flåden og flyvevåbnet som burde være en selvfølge, har de radikale systematisk nedbrudt. R er partiet der aldrig har villet forsvare Danmark, men som er særdeles krigerisk når det gælder om at føre krig i fjerne lande. (hvorfor kritiseres partiet næsten aldrig af medierne?)

 12. Af Niels Juul Hansen

  -

  Kære Preben,

  Har du hørt om NATO?

  Det eksisterede ikke d. 9. april 1949.

 13. Af preben jensen

  -

  NATO vil næppe hjælpe et land der har lagt sig fladt ned og er blevet besat på to-tre timer. Hvorfor skulle NATO risikere en storkrig for et land der selv har bedt om at blive besat? De radikale har iøvrigt meldt os ud af NATO, om ikke de jure, så de facto. I årevis har Borgens flertal “snydt på vægten”.

 14. Af Erik Bramsen

  -

  Nu kom sammenligningen med nazismen/fascismen i større udenlandske nyhedsmedier længe før den nævnte kronik.

  Udenlandske medier planker jo de danske, Einstein.

  Og ja, Hitler-kortet er blevet spillet mindst en gang om ugen siden kommunisterne broed med Nazityskland, saa der fik du rigtignok skovlen under dumme-Mikkel, der bare griner flabet over noget, vi alle ved er dybt bekymrende paralleller med Holocaust. Faktisk et rent under at vi endnu ikke allesammen er blevet gasset.

  Naar Hitler-kortet konstant spilles, er det fordi Hitler er den eneste historiske personlighed man laerer om i skolen idag. Det er saaledes aldrig noget, der minder folk om Provisorietiden, Den engelske Revolution eller det falangistiske Spanien, det hele minder om Tyskland i trediverne.

 15. Af Ulf Timmermann

  -

  Vi er selvfølgelig ikke gået hen og er blevet fascister. Det har vi været længe, som permanent krigsførende nation, under tidens store Yankee-korstogsbanner: “Her kommer vi, Historiens Afslutning”. Mission (almost) Accomplished.

 16. Af Axel Eriksen

  -

  Mikkel Andersson, du må dog fremhæve, at den klarsynede skuespilchef helt glemmer at nævne det alvorligste:
  I det fascistiske Danmark bliver folk vilkårligt anholdt og kastet i fængsel på ubestemt tid. Manden har vistnok som systemkritiker tilbragt adskillige år af sit forspildte liv i danske fængsler under tortur. Ja, det skulle være ganske vist. Han har virkelig taget skade på krop og især forstand af det fascistiske samfunds behandling af ham og trosfæller.

  Da jeg fik fat i min avis søndag, var jeg klar over, at her stod vi overfor et menneske med de forfærdeligste oplevelser i livet. Billedet med hans forpinte og martrede kontrafej mindede næsten i uhyggelig grad om Carsten Jensens ansigtsudtryk. Måske de har siddet i celle sammen!

  For at fuldkommengøre, at Danmark bliver officielt fascistisk, mangler faktisk kun, at etparti systemet bliver indført, og en diktator tager magten. Det hører sig til der, hvor fascismen florerer, herunder i dens aflægninger: Kommunismen og nazismen!

  Måske skuespilchefen – nu han igen er på fri fod – kunne få sat noget op på “Det Kongelige” til benefice for alle de, der føler fascismens tunge åg!!!

 17. Af Kent Andersen

  -

  Jeg synes det er utroligt, at man kan bruge så mange ord og lommefilosofering over, at danskerne (i gennemsnit) er inadvendte, fremmedfortrængende og udviklingsbekæmpende. Danskerne er kort sagt nogle bonderø.., der opfører sig PRÆCIST ligesom folk gør i en lille landsby: En lille osteklokke, der helst vil forblive som nu i de næste 10000år, og som slet, slet ikke vil forholde sig til andre end dem selv – nabolandsbyer er derude et-eller-andet sted, men de har ikke noget med os at gøre. Og kommer der nogen der påstår, at der er et-eller-andet som man er bedre til i et andet land, så kan man ikke tages alvorligt, for “det her er jo Danmark”, og her har vi “et velfærdssamfund” – punktum. Udlandet har ikke noget med os at gøre, og udlændinge skal vi da ikke tale med. Det synes jeg ikke man kan kalde racisme. Det er det man kalder en flok bonderø.. En lillebitte landsby.

 18. Af Solveig Mølgaard

  -

  HA HA – opbakning fra journaliststanden;) Så står man jo på solid grund i det fortsatte arbejde “kålturen”, eller hur?

 19. Af Tom Hansen

  -

  Klasse

 20. Af Tom Hansen

  -

  Hvem er racist?

 21. Af Per Andersen

  -

  Fascisme er en effektiv politisk vej at tage, for at eksekvere en undertrykkelse af minoritetsgrupper i befolkninger. Det er let at opildne majoritets-befolkningen, og det kan gøres simpelt. Fascister har altid benyttet pressen til strategiens virke. Man motiverer og kontrollerer befolkningens gradvise stigning af had og vrede, ved at kontrollere strømmen af historier i pressen, og så bygge dem dramatisk og ekskalerende op til den fascistiske handlings eksekvering. Det som er essensen er at presset øges konstant, således at den valgte minoritetsgruppe gøres mere og mere anderledes og ukultiverret i forhold til den dømmende majoritets-befolkning, og i en sådan grad, at den dømmende majoritets-befokning forceres til at tage stilling, uanset deres politiske ståsted. Og det er er vigtigt. Uanset deres politiske ståsted. Man spreder i majoritets-befolkningen en dagsorden, som overskygger deres politiske ståsted, da den gøres direkte eksistens-truende på majoritetes-befolkningens liv og generelle demokratiske værdier. F.eks hvis man ønsker at fratage en gruppe minoritets-mennesker deres demokratiske rettigheder, så er det en bevægelse som naturligvis kræver en del tid i påvirkningen af majoritetes-befolkningen, men ved konstant at umenneskeliggøre den minoritetes-gruppe man ønsker at nedgradere, og ved konstant at synliggøre at denne menneskegruppe ikke kan være demokratiske, så kan målet nås. Det som er essensen er en tiltagende frygt-følelse i majoritets-befolkningen, med et stærkt eksistens-truende grundlag, af at deres særlige tilgang til verden er truet, at deres højt udviklede levestandard er truet, og at deres høje menneskelige udviklingstrin er truet. Altså en basal eksistens-truende bevægelse i befolkningen, der truer majoritets-befolkningen med at kunne komme på samme lave menneske-niveau som minoritetsgruppen. Det skal nemlig på påpeges igen og igen, at minoritetes-gruppen er mennesker af lavere stående kultur og karakter, i forhold til majoritets-gruppen. Det er den stramme og veltilrettelagte påvirkning af majoritetes-gruppen, som vil motivere dem til at se sig selv som mere bevaringsværdige og mere intelligente, i forhold til den minoritetsgruppe man ønsker at undertrykke. Nå målet er nået i majoritetes-befolkningen, kan det fascistiske tiltag indledes, til stor jubel fra majoritetes-befolkningen, som ved at se handlingen eksekveres, frigøres fra deres frygt, som er opbygget i dem af den ekskalerende styring.. Dette vil styrke majoritets-forholdet til det fascistiske styre, og yderligere tiltag kan foretages, ved at benytte samme strategi.

 22. Af A. Bierce

  -

  Allerede Lenin skulle tidligt under den russiske revolution have sagt “De intellektuelle er nationens lort”.
  Når man læser Kirkskov, kan man være tilbøjelig til at give Lenin ret.

  Måske er det mere passende at sige “hvor politiken går ind går forstanden ud” om de såkaldt intellektuelle.

 23. Af Søren Jensen

  -

  Nul-Skat praktiseres i Dubai, hvor min søn arbejder. Man klarer sig med statens andre indtægter, herunder fartkontrol, der udføres af et privat firma.
  Fine privatskoler, mine børnebørn lærer arabisk, engelsk, dansk og fransk, men der betales selvfølgekig ved kasse 1. Hospitaler igen for egen regning, typisk via forsikringer..
  Har udlændinge ikke job er det ud af vagten efter 3 måneder. Flygtninge, glem det, de er der ikke, hvem skulle dog betale for dem?
  Dubai er ikke så ringe med nul-skat, for de der kan og vil, senere kan de flytte tilbage til skattemaskinen og måske få folkepension, hvis de betragtes som flygtninge ellers kan de vist ikke.
  Ang. Hitler kan jeg huske at jeg besøgte Tyskland og Østrig efter krigen og mange nævnte det kvantespring de havde i forhold til andre lande. Motorveje, raketter, jetfly, elektronik, kodemaskiner, arkitektoniske storværker, Mercedes, Hugo Boss, de bedste tanks o.s.v. det var det, taberne mest huskede de første 5 år efter krigens afslutning. De almindelige kendte ikke noget til uhyrlighederne.

 24. Af J H an sen

  -

  Af Per Andersen – 12. januar 2016 07:43

  En præcis beskrivelse af regeringens og DF`s fremgangsmåde.
  Med en ukritisk og følgagtig presse som et lydigt redskab.

 25. Af Axel Eriksen

  -

  De herrer Andersen: Mange fascistregimer er faktisk opbygget på, at minoriteter har taget magten. Selv “bonderøve” har ikke holdt sig for hellige til det.

  Militærdiktaturer en masse har verden set, om de så kaldte sig fascistiske, kommunistiske, nazistiske eller muslimske!

  Men I er åbenbart enige i skuespilchefens “dumsmarte” bemærkninger. Ja, det skulle da være mærkeligt, hvis han var den eneste, der på ægte “bonderøvsmanèr” kom frem med slige tåbeligheder!

  Kan vi nu fastslå generaliseringen af, at alle (etniske) danskere – naturligvis bortset fra de “frelste” – må være fascistiske bonderøve!

 26. Af Uffe Staulund

  -

  Vi skal være Kirkskov taknemlig for hans klarsyn, at han kan spotte halvdelen at befolkningen er Nazister og facister!

  Hvis han kan så får held til at halvdelen af befolkningen til ikke kommer i Det Kgl Teater, så er der vundet sikre besparelser.

  Færre forestillinger er lig med færre skuespillere, scenefolk samt garderobe damer. Det vil medfører mindre underskud.

  Personalet på Det Kgl. Teater er heldige, de har en ledelse, som har en holdning.

 27. Af M. Holle

  -

  Fin ironi, Mikkel Andersson. Jeg blev forstemt af at læse Morten Kirkskovs kronik: manden må jo mene, hvad han vil, men når en sådan kulturperson melder ud i en kronik, var det vel rimeligt at forvente originalitet og spændende vinkler. Ikke blot en gang ligegyldigt pladder, som ethvert medlem af Enhedslisten kunne have skrevet bedre. Og Kirkskov er vel så solidt forankret på kulturparnasset, at han ikke har behov en “dem og os” -markering. Os = de renfældige, rettænkende og oplyste, Dem = die dumme dænen med tilføjelse af diverse F-words….

 28. Af Uffe Staulund

  -

  @ Per Andersen.

  Det er en ordentlig klump af en forelæsning om facismens indførelse du giver.
  Jeg måtte løfte din forelæsning over i et tekstbehandlingsprogram og der fandt jeg ved første gennemlæsning, 10 mellemrum!

  Din stavekontrol virker upåklagelig, der var ingen røde stavtaks understregninger.

  Da jeg havde læst dit indlæg efter mine mellemrums tilføjelser, var jeg desværre så træt, så jeg ikke kunne finde ud af, hvad du vil med din forelæsning.

  Hvem er din målgruppe? Er det en ph.d. opgave, som du har snuppet?

 29. Af Axel Eriksen

  -

  Kirkskov og hans krykhusarer må da vel vide, at under et fascistisk regime er “ytringsfriheden” begrænset til at omfatte styrets støtter.

  Konklusionen må være – hverken mere eller mindre – at alle, der får lov til at ytre sig i danske medier under det nuværende fasciststyre er altså fascister – gentager: Hverken mere eller mindre. Tag den – specielt alle de selvretfærdige!!!

 30. Af Per Frederiksen

  -

  Tjo og nuvel og sikkert sjovt.
  Men skal vi ikke huske på ugens historie om en DF’er der opfordrer til at klippe håret af venligboere, som vi gjorde med tyskertøserne, og som stadig er medlem af partiet (vistnok?).

  Ok, manden er idiot, og han mistede en formandspost, men der er mange af hans slags derude, og rundt omkring på forskellige fora er der fin opbakning til den slags retorik. Ikke på små usle bodegaer, men rundt omkring ved kaffebordene i hyggedanmark.

  Og det er herfra, når grænserne flyttes i meget små bidder, at de rigtigt grimme ismer opstår.
  Det fikser vi ikke med gratis ironi…

 31. Af Niels Peter Lemche

  -

  “NIELS JUUL HANSEN – 11. JANUAR 2016 22:26

  Tror du, at der i Danmark findes mennesker, der mener, at der findes danske medborgere, der burde smides ud p.g.a. deres religiøse tilhørsforhold – og at der er politikere, der trækker ‘indvandrerkortet’, når vi nærmer os folketingsvalg?”

  Ja, det er jo netop, hvad der findes. Du behøver bare at læse bidragene til disse blogs. F.eks. en Eva Madsens skriblerier.

  Og til det hele: Jeg har svært ved at se ironien; men det er selvfølgelig en måde at afmontere anklagen for fascisme at kalde den ironi. Faktisk kan det være dødelig alvor. DFs fremmarch er selvfølgelig en indikator på, hvorledes problemet vokser; men de er så ubegavede, at de overhovedet ikke ser, at de er en del af en fælleseuropæisk bevægelse, der har til hensigt at grave de gamle dæmoner op. Faktisk burde DF være mere ‘europæisk’ end nogen af de andre partier.

  70års fred i Europa (når vi ser bort fra lokale konflikter på Balkan), det er rekord, og rekorder har det med at skulle brydes. Lad os få god gammeldags fascisme tilbage, og så skal vi ud at slås med hinanden.

 32. Af Steen Ehlers

  -

  Der er en ting i hele denne debat, jeg ikke forstår. Man behøver overhovedet ikke at forholde sig til om indvandrerne er bedre eller dårligere mennesker end tyskere og danskere i almindelighed. Men hvis man kan tro EUs oplysninger om indvandrerne/flygtningene, så er mellem 85 og 90 % unge mænd – altså personer i den alder, hvor mænd (og kvinder selvfølgelig også) normalt er seksuelt mest aktive. Det vil sige, at Fru Merkel på et enkelt år har sluppet mellem 800 og 900.000 unge mænd løs i Tyskland, som ikke har nogen jordisk chance for at få normal kontakt med en kvinde. Alle kvinder fra deres egen kultur er allerede ledsaget af en mand – ellers ville de aldrig være nået frem. Da de ikke taler tysk, som hovedregel har en dårlig uddannelse, er fra en fremmed kultur og heller ikke har noget arbejde, så har tyske kvinder mærkeligt nok heller noget motiv til at indgå i relationer, der indebærer seksuelt samkvem.
  Fru Merkel har på intet tidspunkt fremlagt en plan for, hvordan den tyske regering vil forholde sig til dette problem, som jo forstærkes af det kvindesyn, som mange af de indvandrede mænd kommer med.
  Jeg kan ikke med min bedste vilje se, at det at være bekymret over dette forhold og i den forbindelse kræve løsninger fra myndighedernes side er udtryk for fascisme.
  Og med hensyn til Kirkskovs kronik ville jeg have respekt for hans synspunkter, hvis han boede i et indvandrerkvarter med sine børn og havde skrevet sin kronik efter at have boet der en 2-3 år. Men som det skete for Anne Sophie Hermansen og som det også er sket for en del andre, så er der en tendens til, at dem der har oplevet realiteterne skifter mening.
  Og med hensyn til realiteterne, så er de jo også – som Søndagsavisen offentliggjorde for nogen tid siden – at indvandrere fra Sydøstasien og Østeuropa i Danmark har en lavere gennemsnitlig kriminalitetsrate end etniske danske, mens indvandrere fra Nordafrika og Mellemøsten har en gennemsnitlig højere kriminalitetsrate end etniske danskere. Det gør altså en forskel, hvorfra vi accepterer indvandrere og flygtninge.

 33. Af Axel Eriksen

  -

  For at være helt ærlig – så læste jeg først kun overskrifterne og så hans forgræmmede fjæs i søndagsudgaven af Berlingske. Det mente jeg var nok. Men jeg undslap ikke! Min hustru – socialdemokat – konfronterede mig med alle hans uhyrligheder via højtlæsning og diverse spørgsmål om min mening. Den har jeg vist efterhånden givet udtryk for!

  At en “fremtrædende kulturpersonlighed”, der som skuespilchef på den danske nationalscene, kan få sig selv til at frembringe så infantile, naive udgydelser om politiske forhold er vist kun et bevis på de gamle ord: “Skomager bliv ved din læst” Men måske er han – efter den hårdhændede behandling i fascistlandet over alle – slet ikke i stand til at varetage sit job mere? Dog mon ikke Enhedslisten og De Radikale i forening kunne finde et nyt arbejde til ham?

 34. Af Kent Andersen

  -

  Axel Eriksen skriver:
  Kan vi nu fastslå generaliseringen af, at alle (etniske) danskere – naturligvis bortset fra de “frelste” – må være fascistiske bonderøve!

  Vi kan ihvertfald (for min skyld) sagtens fastslå, at en stor
  procentdel af (etniske?) danskere er nogle bonderøve.

  Jeg kan også fastslå, at der er en stor procentdel af (etniske?)
  danskere, som jeg ikke har en papand tilfælles med. Jeg håber
  så jeg ikke nødvendigvis skal “ligge i ske” med alle danskere
  for at kunne leve i Danmark, og at jeg dermed kan undgå, at
  skulle være forbundet med en masse folk, som jeg intet har
  tilfælles med.

 35. Af Henrik Opsving Knage

  -

  Kirkskov og hans krykhusarregiment burde vide at Hitler kalde sig nationalsocialister, hvilket henviser til at han var socialdemokrat og ikke så meget til højre, så det gør noget.

  Men sådan er der så meget der går fløjten, hvis man bevæger sig for meget rundt i de støvede garderober på Det Kgl. Teater.

  Så kommer man til at ligne en albino med paryk, og så bliver man li´som Fanden selv.

  Når man som socialist får en rød paryk, så tager man hele skalpen.

  Bortset fra det, så har den gode skuespilchef desværre forbandet ret og dem der har banet vejen for facismens tankegang, og holdt gryden i kog siden Danmarks befrielse i 1945 er Det Radikale Venstre, i samarbejde med Socialdemokratiet.

  Det Radikale Venstre var jo ret begejstrede for Hitlers evner m.h.t. “Strukturel Adfærdsregulering” hvilket er lykkedes over al forventning, at få trukket ned over ørene på den danske befolkning

 36. Af Jens Sørensen

  -

  Gad vide hvor mange i denne tråd der aner, hvad fascisme er?

 37. Af Eva Madsen

  -

  I flere ovenstående indlæg angriber – fortrinsvis sikkert nogle mennesker der føler sig bedre end andre – eller har har det som strudsen der ikke magter at se realiteterne i øjnene eller mindre begavede godheds mennesker – andre for racisme – som om dette er odiøst. !!!

  Det er jo en gang fis i en hornlygte. !!!!

  Alle mennesker er racister ifølge terminologien – ikke også – Hr. LEMcke – vil den herre fremefter være venlig at lade være med at konstant kalde andre for racister – som om dette er et negativt ladet ord – tak for det . !!!!

  I en retssag i 2003 mente Højesteret derimod, at racisme også kunne betegne “forskelsbehandling og undertrykkelse af eller blot afstandtagen fra grupper af mennesker, som godt kan være af samme race som en selv”.

  At bl.a. muslimer er en stor belastning for vort land – er en konstatering – eller fakta – dette befolkningsfærd kan kaldes for en gruppe – ergo kan man kalde alle dem der syntes det – for RACISTER . !!!!

  Så er det jo ligefrem spild at bruge dette ord – eller prøve at sætte andre mennesker i dårligt lys – men det siger jo alt om de personer – der fører sig frem på denne måde – ikke hr. LEMcke. !!!!

 38. Af steen vadstrup

  -

  Tak til Berlingske for at tage hul på fascismedebatten. Det er vigtigt at vi i Danmark er klar over at denne svøbe går sin sejrsgang i Europa men desværre også her i landet. Der er idag udtalt fascistiske bevægelser i Ukraine, Ungarn, Polen og de Baltiske lande men også i de andre nordiske lande og Skotland , desuden i Frankrig, Spanien og Italien.. Merkel prøver af al magt at holde fascismen i skak i Tyskland men jeg tror desværre ikke det lykkes .

 39. Af T Andersen

  -

  Kære Mikkel,
  Tak fordi der stadig er intelligent liv i Danmark. 🙂

  Det danske folk vil gerne hjælpe.
  Brug kulturstøtten til flygtninge i nærområderne.
  24 milliarder vil gøre Danmark til ubestridt Nr. 1 humanitær stormagt i verden.
  Måske kan vi så lave indsamlinger til fattige kunstnere. Så behøver de ikke optræde gratis for velgørenhed.
  Det giver selvværd at tjene penge ved et arbejde nogen frivilligt betaler for.
  Med den bedre selvværd behøver de heller ikke nedgøre andre for at føle sig bedre end dem.
  Hvis vi gør billetpriserne indkomstafhængige betaler de rige mest, og så er alle vel OK med det?

  Hvis man er imod mit forslag om at hjælpe de svage og hvor de rige betaler mest, så er man bare så meget fascist-DF-agtig synes jeg altså nemlig…
  Moar, når du er færdig med vasketøjet, gider du så lige smøre min madpakke, og hente Politiken, jeg sidder lige og løser verdens problemer på min smartphone…

 40. Af Uffe Staulund

  -

  @ Henrik Opsving Knage,

  Her til morgen kom jeg til at tænke på en blogdeltager, som minder om dig i din stil.

  Han hedder Arne Rud.
  Han huserede bl.a. på Berlingske Blogs.
  Han var en vittig hund, og opnåede den ære at blive smidt ud af Det Radikale Venstre.

  Det er formodentlig hans tanker om at flytte Christiansborg til Skamlingsbanken, som har dannet grobund for regeringens plan om udflytning af dele af den offentligesektor.

 41. Af thomas larsen

  -

  Selvfølgelig er I ikke Nazister. Til forskel fra nazisme og andre former for totalitære regimer er fascisme en samlet betegnelse for et tankesæt som har udspring i en borgerlig ideologi. Fascisme er derfor ikke bestemte handlinger af enkelt eller isoleret art men den underliggende grund til at man handler som man gør. Med andre ord den ideologi eller det verdens – menneskesyn som ligger til grund for ens handlinger.

  1. Det Normale : Den første tanke er tanken om det normale – det at man mener at der er en normal måde at gøre tingene på (for det meste selvfølgelig den måde man selv gør tingene på eller lever sit liv). Tanken om det naturlige følger af det normale. Så alle der afviger fra den gængse norm man har opstillet er unormale.

  2. Det Naturlige – af ideen om at noget er normalt følger at noget er unormalt og unaturligt.

  3. At disse to følger en manglende evne til at sætte sig ind i andres følelser, behov og holdninger. Med andre ord mener man at alle selvfølgelig ønsker det samme (børn, ægteskab, hus, bil, webergrille etc.) Og hvis de ikke gør er det fordi de er misundelige eller unormale.

  Af disse holdninger følger så at ting som man selv værdsætter og finder værdifuld er det eneste rigtige – arbejde (arbeit mach frei kunne være skrevet i Danmark), ejendomsret, heteroseksualitet, nationen, fædrelandskærlighed, gud, etc. Og alle der ikke mener dette er unormale og afvigere.

  Dette er fascisme – en borgerlig grundholdning til verden og mennesker. Det borgerlige sætter værdier op som man mener gælder for alle til alle tider. Og ikke at dele disse værdier er at være unormal. Jeg har nævnt værdierne før – ægteskab, ejendomsret, børn, pænt tøj, bil, parcelhus, det kan være hvad som helst man som solid pænt hårdtarbejdende (disse tre ord er i udpræget grad fascistiske) menneske mener er vejen til det rigtige og gode liv.

  Og den manglende evne til at sætte sig ind i andre holdninger til livet gør at man nemt kan afskrive dem som normale og afvigende og derfra er der ikke langt til at betragte dem som mindre værd og dermed har man bevæget sig derhen hvor man med et snuptag kan umenneskeliggøre dem da de jo ikke er som os andre og så er vi ved fascismens grundessens. Nogle er bedre end andre som er de unødvendige og dem man kan blive af med uden det store tab……..

 42. Af preben jensen

  -

  Intelligens uden moral og uden fornuft er en farlig sag. Både hitler, lenin, stalin, mao og pol pot var intellektuelle eller pseudo-intellektuelle, men det de skænkede menneskeheden var ondskab, idioti, krig, terror, tortur og massemord. Deres “eliter” bestod fortrinsvis af hyklere, snyltere, galninge og forbrydere. Den slags pak føler sig stærkt tiltrukket af diktaturer, der giver dem karrieremuligheder de ellers aldrig havde fået.

  Selv i et demokrati kan der opstå kliker der består af parasitter der udnytter den brede befolknings uvidenhed og naive godtroenhed til det yderste.

  Ihvertfald kan der opstå partier der ikke ønsker at varetage og forsvare folkets og fædrelandets interesser og værdier. I sådanne partier går man næsten kun op i hvad man kan rage til sig af personlige fordele. Og i takt med at ateisme/ gudløshed, socialisme/nykommunisme, feminisme, historieløshed, falske “videnskabelige” påstande og fortolkninger, manipulation af skole-elever og tv-seere samt opløsning af familier og kulturelle traditioner breder sig…… i takt med at demokratiet og valgsystemet er degenereret til små sammenspiste kliker der bevilger hinanden privillegier og lønforhøjelser og ellers virker som gummistempler for direktiver fra udenlandske bureaukratier…… og efterhånden som den særlige “godhedsindustri” får sig etableret som en stat i staten……….. kan der opstå en udvikling i retning af at
  en lille snæversynet og ret ubegavet politisk “elite” fører samfundet og majoriteten ud i en bundløs sump af vanvid, ondskab, elendighed og massedød.

  Er det hvad der er ved at ske med Danmark, Sverige, Tyskland og Europa? Måske giver diverse nataviser, bøger og kronikker svaret. Læs FORSVAR FOR FAMILIEN…….DEN FORBUDTE SANDHED……..EU = EUROPAS FJENDE……..EU = EUROPAS UNDERGANG. Læs ole hassel balch og asger aa mund/snaph/180 g/den korte avis.

 43. Af Axel Eriksen

  -

  @ Kent Andersen!

  Du er formentligt efter navnet at dømme etnisk dansker – dig kunne jeg heller ikke ønske at “ligge i ske” med. Den danske befolkning har fra at være en del af et landbrugssamfund udviklet sig til at være individer i et industrialiseret bysamfund, hvor de indvandrede “bønder” er blevet hjernevaskede til at glemme alt om jordforbindelse! Det både i bogstavelig og overført betydning.

  Men hvordan kan du i dine virkelighedsfortrængende forestillinger komme frem til, at du har mere tilfælles med mennesker med en helt anden religion, kultursyn og som i bund og grund har et ønske om et fascistisk, muslimsk kalifat!

  Hvis du kan – vil du ikke være så venlig at beskrive bare 5 punkter, hvor de efter din mening “danske bonderøve” hellere skulle erstattes af analfabetiske “migranter” fra Mellemøsten og Afrika?

 44. Af Axel Eriksen

  -

  @ Thomas Larsen!

  Fascisme er borgerlig – javel! Den adskiller sig ikke i praktisk udøvelse en tøddel fra kommunisme, nationalsocialisme eller muslimsk kalifatstankegang!
  Alle er ens:
  – Et parti system med en fastlåst ideologi – ingen opposition tilladt
  – Kritikere fjernes mere eller mindre behændigt (Saudi-Arabien var vist ikke så behændig)
  – Ytringsfrihed kun for systemets tilhængere og med dettes accept
  – Naturligvis en diktator som frontfigur
  – Gennemført propaganda om “systemets” sejre

 45. Af Emil Eiberg-Jensen

  -

  Selvfølgeligt vil befolkningerne i Europa forsøge at beskytte deres velfungerende samfund, – deres stater.

  Inger Støjbergs, – og sikkert også finansminister Claus Hjort Frederiksens, forsøg på at beskytte det Danske samfund mod store udgifter til folk fra overbefolkede og borgerkrigs førende lande i Mellemøsten, kan i for sig godt karakteriseres som fascisme, hvis fascisme udelukkende defineres som en befolknings politiske målsætning om at ville forsvare deres velfungerende samfund og stater med krise love.

  Fascisme i wikipedia:
  https://da.wikipedia.org/wiki/Fascisme

 46. Af Niels Peter Lemche

  -

  Eva Madamsen,

  Kunne du prøve til oplysning for mig og andre at definere, hvad en racist er for en. Hvad er racisme?

  Niels Peter lemCHE

 47. Af Niels Peter Lemche

  -

  Axek Eriksen,

  Fascisterne er ikke nødvendigvis racistiske. Italienerne under Musselini var det egentlig ikke, og Francos Spanien heller ikke, i hvert ikke i sammenligning med den syge tyske nazisme.

  Så var–var det dig–det med DF og socialdemokraterne. DF ville i hvert fald gerne forstå sig som et arbejderparti. Og derved har de selv lagt hovedet på blokken. For de kalder sig også nationalister, og sætter man nationalisme sammen med socialisme, hvad får man så? Det må man selvfølgelig ikke sige; men tanker er straffrie (endnu). Et af problemerne er dog nok, at begrebet nationalsocialist automatisk bliver identificeret med nazism. Men den tyske nazisme havde altså en række elementer, som ingen (måske bortset fra nogle få) danske nationale og sociale ville identificere sig med. Der er jo langt fra Johnny og hans gæve drenge i Greve til de bonede gulve i DFs partiværelse på Christiansborg.

  Det er korrekt, at vulgærracismen, der kommer til udtryk på disse blogs, ligner noget, vi ikke kan lide; men en diskussion med fascismen, nationalsocialismen og kommunismen skulle måske glemme deres historiske fortid og i stedet prøve at diskutere, hvad det egentlig er, de står for. Det andet er for let og fører ingen vegne.

  Kommunismen, f.eks., var vel i teorien en ideel samfundsordning, udspundet i europæiske 1800-tals tænkeres hoved. Karl Marx var ikke en arbejdersøn, men søn af en tysk jurist og embedsmand. Engels var søn af en velhavende forretningsmand. Marx havde imidlertid den ulykkelige skæbne, at hans ideer om staten blev adopteret af russiske intellektuelle, og så var hans stat dømt til at mislykkes. Det modsatte tilfælde er Platon, hvis statsteorier ganske vist blev forsøgt udført på Sicilien; men efter kort tid blev de trætte af teorierne og solgte Platon som slave. Siden da var det bare utopiske ideer. Men disse fiaskoer betyder ikke nødvendigvis, at Marx’ teorier som analyseredskaber er værdiløse. Faren ved modsatsen, kapitalismen, har man set de sidste 25 år, hvor den uhæmmet har kunnet hærge overalt i verden: Penge er den eneste gud!

 48. Af Kent Andersen

  -

  Axel Eriksen:
  (1) Du mener ikke verden har forandret sig efter at være blevet et industrisamfund?
  (2) Disse “danske bonderøve” jeg taler om hører jeg heller ikke har nogensomhelst interesse i hverken resten af europa, sydamerika, asien eller nogetsomhelst andet sted udenfor Danmark. Når jeg skriver “bonderøv”, så har det såmen ikke noget særligt med mellemøsten eller muslimer at gøre. Disse “danske bonderøve” vil vidst generelt ikke have nogetsomhelst med resten af verden at gøre. Hvor er det du har hørt nogen udvise en stor interesse for resten af verden?

 49. Af preben jensen

  -

  Hvis løkke og thulesen bliver ved med at føre sig frem som vatnisser, ender det helt galt. Løkke har brudt sine valgløfter på det skammeligste, og er nu ved at påføre Danmark kaos og anarki samt en kulturel/økonomisk/velfærdsmæssig statsbankerot. Og DF er stadig ikke på barrikaderne, men nøjes med lidt mumleri i krogene. Men har selvfølgelig heller ikke megen magt med en femtedel af stemmerne.

 50. Af OLe Lund

  -

  Så gik der for alvor gang i debatten. Min tak til afsenderen. Lars Løkke har bedt om en forsonlig tone i den politiske debat. Det var hvad “Alternativet” vandt 9 mandater på.
  I en biografi om PH kan du finde nøjagtig samme skisma i folkets/mediernes holdning sådan, som vi ser den nu. Det er 1930’erne, der er tale om. En kunstnerisk leder har fået en tanke. En indsender på “Berlingske” finter med hans udfald – på en meget udtænkt måde. Det er forstemmende, at man fra DF’s side forsøger at forsvare sig,
  når: : Man stjal Glistrups sidste melding – “imod muhammedanismen” (Det viste sig at være givtigt på meningsmålingerne) Så faldt man også over salig Erhard Jacobsens
  teser, Det gav også pote i meningsmålingerne. Det betyder, at det “Dansk Folke-
  parti er skabt på er: Genskabelse af et Danmark, som ikke længere findes. DK anno 1959. En hver, som har skullet lede nogen, ved, at forandringsuvilligheden er noget af det sværeste at skulle stå op imod. Tilbage står et national/romantisk parti, som
  IKKE bidrager til at løse de aktuelle problemer. Ingen form for bidrag til, hvordan
  man kommer videre i en positiv retning. DF er et parti uden visioner, og tjener
  stemmer og penge på at være i mod en udvikling, som en del af befolkningen ikke rigtig kan overkomme. Det er svært for mig at se, hvordan de rigtig mange udfald mod søndagens kronik, skulle skyldes andet end, at der er noget om snakken. DF er nu – heldigvis – udfordret på: tonen, virkligheden og visionsløsheden. Ingen ved, hvad DF egentlig vil med Danmark. Er det Søren Krarups Danmark, Sørine Godtfredsens Danmark? Vor Herre bevar os!
  Gud bevare Danmark.

 51. Af Eva Madsen

  -

  Niels Peter Lemche
  – 12. januar 2016 11:07

  Kære hr. LEM

  Hvor mange år har du været på beskæftigelses kursus som ” dum i arbejde ” i din levetid ???

  Du må bede din socialrådgiver om at vejlede dig lidt på computeren – sig at hun bør vise dig hvordan du Googler nogle resultater ind på ” lystavlen “.

  Med venlige og både søde og kærlige hilsner fra kvinden du hele tiden prøver at genere på det groveste.

 52. Af Mogens Rasmussen

  -

  Mikkel Andersson tak for et godt indlæg i Holbergs ånd. Det er er utroligt at en skuespilchef i en bygning med selve Holbergs siddende ude foran kan få sig selv til at fremstå som dem Holberg lavede grin med. At forestillingen er gratis er kun en bonus det der normalt fremføres på det Kgl er normalt langt fra gratis og lige så morsomt.

 53. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Ligesom kapitalisme uden korruption er utænkelig – kapitalisme er korruption – således er nationalisme uden ensretning utænkelig – nationalisme er ensretning. Fascisme er barn af kopulationer mellem kapitalisme og nationalisme.

  Der er mennesker, der ikke vil acceptere kapitalisme og nationalisme, hvorfor tilhængerne af de to ismer, nationalkapitalismen, går over til at indføre tvangs an- og omvendelser. Vold har vist sig at være et glimrende middel og anvendes i stadig større omfang overalt i Vesten.

  Mere politi, mere overvågning, flere fængsler, længere og hårdere straffe, hån, spot og latterliggørelse er fascistens foretrukne midler – han og vi ved, at det virker! Se Danmark!

 54. Af Axel Eriksen

  -

  Åh, denne ensporede tankegang igen, igen og igen. Hvis man ikke er erklæret fascist, så er man i hvert fald DF`er! Er der ikke nogen, der har så mange hjernevindinger i behold, at når fuldkomne fanatiske meninger kommer til udtryk uden evnen til at komme med et eneste reelt argument – så er der måske visse, der stadig erindrer, at Danmark er et demokrati – og med alle dets mangler og svagheder er det et af verdens bedste demokratiske samfund!

 55. Af Niels Peter Lemche

  -

  Madam Madsen,

  Hvad bilder du dig egentlig ind? Du ved jo godt, hvem der sidder i den anden ende, så hold dog op med dit pjat.

  Det korte af det lange er, at du kommer med udtalelser, som måske hørte hjemme i tøsekredsen i Ravensbrück. Jeg foreslår, at du prøver at sunde dig. Eller: Tænk før du taler/skriver!

  Og så kan du selv prøve at google, f.eks. de (i dag) 41.600 hits der er på mit navn på Google. Skriv bare Niels + Lemche.

 56. Af Mogens Rasmussen

  -

  Det slår mig lige at Holberg må være lidt sur over, at han ikke lever i vor tid for aldrig har der være så mange Erasmus Montanus’er i DK med den gode skuespilchef, Carsten Jensen plus de Radikale samt Politiken i spidsen.

 57. Af Birger Nielsen

  -

  Husk nu på, at folk som Kirkskov, Stephensen og Carsten Jensen er meget følsomme og meget
  meget “humanistiske kunstnersjæle”, som har et helt specielt klarsyn og fremsyn, som vi andre
  forsigtige almindelige danskere desværre ikke har.

 58. Af E Nielsen

  -

  Tak til Mikkel Anderson
  for at holde liv i god lattergivende ironi – iført oplysning og viden!
  Og, ja, som nævnt ovenfor
  ville Holberg kunne lave fremragende fortællinger til national scenens skuespilhus.
  Chefen behøver ikke at kunne forstå indholdet eller pointen!

 59. Af Henrik Knage

  -

  De røde sælger også parykker her i Danmark, sammen med De radikale. Og “håret” stjæler de fra de danske skatteydere som klippes med Gulvmand Snacks.

  De kalder bare parykken DONG.

  .

 60. Af Niels Peter Lemche

  -

  Undskyld, JVM, var kommunismen bedre, eller var det kun fordi den russiske kommunisme i den grad kopulerede (for at bruge dit sprog) med den afskyelige kapitalisme. Er det så helt galt, når kommunismen som totalitær ideologi ofte slås i hartkorn med nazismen og fascismen? Som du ser, så er jeg ikke begejstret for kapitalismen, når den får uhæmmet spillerum. Det mangler et alvorligt modspil; men det kommer f.eks. ikke fra Putin og hans oligarker.

 61. Af J H an sen

  -

  Af Birger Nielsen – 12. januar 2016 12:42
  “Husk nu på, at folk som Kirkskov, Stephensen og Carsten Jensen er meget følsomme”

  De ynkelige mennesker som føler sig personligt ramt, når de tre herrer fortæller sandheden er nok de mest sarte og skrøbelige.
  Så kan de sarte være nok så fascistiske.

  Når man læser diverse indlæg, så forstår man, at Kirkskov, Stephensen og Carsten Jensen rammer nogle ømme punkter.

  Det havde været meget bedre, hvis danskerne fortsat kunne skjule sandheden for sig selv.
  Det er irriterende når mennesker med samvittighed fortæller sandheden.
  Så kommer forsvarsmekanismerne frem.
  Alt hvad en avis som Berlingske kan skrabe sammen af købte klakører sættes til det beskidte arbejde med at forsvare det som ikke kan forsvarers.
  Fascisme kan ikke forsvares.

 62. Af Søre.n sørensen

  -

  “Særlig problemet med en dæmoniserende tone i den offentlige debat er også, som Kirkskov påpeger, en klar indikation på fascisme. Som bekendt talte Hitler ret grimt om dem, som han ikke kunne lide.”

  Naturligvis.. fascisme kommer altid fra Venstre/DF/K kanten med LA som kræmmeroverhovederne der. At Hitler som deres foretrukne statstype leder, skulle være socialist med ønske om forholdsvis økonomisk lighed er en skrøne..Han var borgerlig. DNSAP i DK var også loo% borgerlig og bestod mestendels af K stemmende. Først i krigens sidste år, fjernet de skråremmen og begyndte på lidt terror og fulgte i de rødes fodspor som havet startet i krigens første dage.

 63. Af Søre.n sørensen

  -

  “Hvis man ikke er erklæret fascist, så er man i hvert fald DF`er!”
  AE

  Det er men nok ja..

  Af Axel Eriksen
  – 12. januar 2016 10:38
  “@ Kent Andersen!
  Du er formentligt efter navnet at dømme etnisk dansker ”

  Af ren nysgerrighed, hvilken planet/stald kommer ae fra?

 64. Af Axel Eriksen

  -

  Skal vi tage det i rækkefølge:

  Niels Peter Lemche!
  “Så var – var det dig – med socialdemokraterne og DF”? Aner ikke, hvad du hentyder til!
  M.h.t. Marx`s teorier var de principielt fuldendte under forudsætning af, at alle mennesker var ens programmerede robotter!
  Naturligvis findes der visse nulevende, hvor programmeringen stadig har en effekt:

  Jørgen Villy Madsen!
  Glimrende eksempler, der med lige så stor ret og i større omfang kunne hæftes på alle kommunistiske statsdannelser – blot tilsat lidt mere undertrykkelser, tvangsdeporteringer og likvideringer af de, der ikke havde helt samme meninger eller blot stod i vejen for den kommunistiske diktators videre terror!
  Har du nogensinde læst: “Gulag Øhavet”? Ellers gør det!

  Kent Andersen!
  Jeg bad dig i al venskabelighed om at få nogle eksempler på fordelene med udskiftningen af de danske “bonderøve” med muslimske analfabeter. Det er du åbenbart ikke i stand til, men fortsætter dit eventyrnummer med : Hvem interesserer sig for resten af Europa, Asien, Sydamerika og resten af verden i det danske “bonderøvs”-segment? Gør muslimske “migranter” det? Bare et svar, bare et ganske lille bitte pip!

 65. Af Axel Eriksen

  -

  @ Søren “von Marx”!

  Ærlig talt ved jeg ikke hvilken planet, jeg kommer fra. Men i hvert fald ikke fra den “røde, verdensfjerne” planet, som du og J. Hansen har boltret jer på!

 66. Af Axel Eriksen

  -

  @ J. Hansen!

  Fascisme kan ikke forsvares – men det kan dens afart kommunisme åbenbart!

 67. Af Vestjyden. Skern

  -

  Mikkel = 10 point af 10 mulige..

 68. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt var såvel den tyske udgave af nazisme som den italienske udgave af fascisme begge forankret i socialisme. Så noget mystisk at venstrefløjen idag bruger nazisme og fascisme som skældsord for højrefløjen!

 69. Af Mark Lydd

  -

  Andersson vælger vist bevidst at misforstå Kirkskovs indlæg. Der skrives ikke, at Danmark er et fascistisk land. Der skrives om en snigende fascisme, om at fascistiske udtalelser og handlinger i stigende grad accepteres. “Indtil videre i det små…”

  Der bruges enorme mængder energi på Kirkskovs indlæg her på avisen. Han må have ramt et ømt punkt.

 70. Af Søre.n sørensen

  -

  “En anden indikator, som skuespilschefen har fundet, på, at fascismen hærger, er at nogen borgerlige har været onde ved kulturen.”
  Andersson

  Hvis men er borgerlig er men jo kulturløs?
  Så det er jo sådan set ikke nogen overraskelse af men skære på kunst af alle typer. Operaen skal de nok sørge for får sine penge. For hver loo kr. de betaler får de looo oveni af staten og der kan de fremvise deres nyeste pingvin sæt, sippe champagne med ligeledes sørgelige eksistenser, og se deres seneste fascistiske Wagner stykke i fred og ro fra den fattige pøbel, der også har betalt for hele fornøjelsen, som de har mht alt kunst.

  Der er ingen tvivl om at under fascistisk ledelse, så styrkes den hitleriske kunst. og kunst med kritik, samfundsværdi forsøges fjernes via manglende støttekroner. Derfor går det altid galt i DK når men har blå fascistisk ledelse mht kunst og kultur.

  Ud af tusinde kunstnere er der ca. 3 med værdi. Som fx Elvis Presley..Og disse tre kan nok mest korrekt tilkendegives manglende viden,indsigt og religion..

 71. Af Kent Knudsen

  -

  Mark Lydd skriver : “Der bruges enorme mængder energi på Kirkskovs indlæg her på avisen. Han må have ramt et ømt punkt.”
  Jeg mener at det er et ømt punkt – jeg mener snarere at der er tale om, at bægeret er ved at være fyldt ! Der er grænser for hvad man vil finde sig i at blive skudt i skoene .. Det er faktisk særdeles irriterende at man tillægges nazistiske eller fascistiske tilbøjeligheder, blot fordi man mener at Danmark ikke kan give husly til hele Mellemøstens og Afrikas befolkning, uden at det vil få alvorlige konsekvenser for hele vores samfunds struktur og vores økonomi. Debat niveauet er kørt helt af sporet, hvilket Kirkskovs kronik er et glimrende eksempel på, og for mange danskere med fornuften i behold, er dette nok bare “dråben”.

 72. Af Kent Knudsen

  -

  Der skal naturligvis stå “Jeg mener IKKE at det er et ømt punkt” !

 73. Af Søre.n sørensen

  -

  Af Jan Petersen
  – 12. januar 2016 14:16
  “Iøvrigt var såvel den tyske udgave af nazisme som den italienske udgave af fascisme begge forankret i socialisme”.

  Gratis slavearbejdskraft, raceteorier mv har altid været borgerlige planer. Derfor at storindustrien både herhjemme og i Tyskland støttet stærkt op om Hitler..Mæersk sponseret våben til det tredje rige og ikke mindre end 10.000 borgerlige sønner meldte sig til SS..6 000 blev optaget, 2000 faldt i waffen SS.

  Her en lille liste med forskellige borgerlige nazi organisationer udsprunget fra DNSAP. Læg mærke til DF og National samling fx Kommunisterne og socialisterne kæmpet i Danmark mod nazismen. Nazismen så kommunismen og Rusland som sin største fjende ideologisk set.
  Danmarks National Socialistiske Arbejder Parti (DNSAP)
  Danmarks Nationalsocialistiske Arbejder Parti blev grundlagt den 16. november 1930 efter tysk forbillede med. Initiativtageren var Ritmester Cay Lembcke, der var partiets fører indtil 26. juli 1933, da lægen Frits Clausen blev ny fører ved et kup.

  Partiet fik aldrig stor opbakning i den danske befolkning. Ved valget i 1935 fik partiet kun knap 1 % af de afgivne stemmer. Ved folketingsvalget i 1939 opnåede partiet knap 2 % af de afgivne stemmer, hvilket gav 3 mandater i Folketinget. Selv ikke efter besættelsen formåede partiet at få afgørende politisk indflydelse. Dels var ledelsen for uerfaren og dels var den danske nazisme for splittet til, at nazismen rigtigt kunne få fodfæste i dansk politik. Da partiet ved valget i marts 1943 skuffende kun opnår 2,15 % af de afgivne stemmer, går partiet nærmest i opløsning og dansk nazisme bliver herefter fuldstændigt splittet og finder aldrig fodfæste igen.

  DNSAP havde en ungdomsafdeling, der spillede en væsenlig rolle i det nazistiske miljø. Ungdomsbevægelsen hed Nationalsocialistisk Ungdom (NSU). Læs mere om NSU her…

  Dansk Socialistisk Parti (DSP)
  Stiftet i begyndelsen af trediverne under navnet National Socialistisk Parti. Den ubestridte leder var den tidligere leder af DNSAPs afdeling i København Wilfred Petersen. Partiet gennemførte i sin levetid en lang række politiske provokationer, der i mange tilfælde førte til fængselsdomme over partiets medlemmer. Gik i 1941 sammen med bl.a. det lille parti “Nationalt Samvirke” og dannede “Dansk Folkeparti”.

  National Socialistisk Arbejder Parti (NSAP)
  Stiftet den 31. oktober 1935 af Aage H. Andersen, der tidligere samme år havde været folketingskandidat for DNSAP. Her var han dog blevet smidt ud for sit rabiate syn på jødespørgsmålet. Et andet ledende medlem var Olga Eggers, der var medredaktør på partiets blad “Kamptegnet”. I 1941 indledte partiet et samarbejde med DNSAP. Den 31. oktober 1941 ophørte partiet reelt, da de ledende medlemmer gik over i det nyoprettede “Dansk Antijødisk Liga”.

  Dansk Folkefællesskab (DFF)
  Stiftet den 24. maj 1936 af udbrydere fra DNSAP. Partiet vandt primært tilslutning blandt DNSAPs medlemmer i Århus Amt, men fik ellers ingen væsentlig tilslutning. Den 17. oktober 1940 tilsluttede partiet sig “Den Nationale Blok”.

  Den Nationale Liga (DNL)
  Sammenslutningen DNL blev stiftet i 1938 med “Danmarks Genrejsning” som erklæret mål. Sammenslutning gik op i 1943 op i Schalburgkorpset.

  Den Nationale Blok (DNB)
  Stiftet i april 1940 med den senere berygtede nazist T.I.P.O. Madsen som fører. I partiets første leveår opslugte de andre småpartier som “Danmark for Folket” i juni 1940, “Dansk Folkefællesskab” og “Dansk Nordisk Front” i oktober 1940 og “Den Nationale Fagstat” i november 1940. Den 25. juli 1942 gik partiet ind i den nye partisammenslutning “Den Nationale Aktion”.

  Den Danske Front (DDF)
  Stiftet den 17. februar 1941 af en udbrydergruppe fra DNSAP. De var utilfredse med DNSAPs manglende vilje til at føre sin politik ud i livet og utilfredse med elementer i DNSAPs ledelse. De overtog DNSAPs partiprogram og overtog DNSAPs hovedkontor i København. Den 25. juli 1942 gik partiet sammen med flere andre småpartier ind i Den Nationale Aktion”.

  Dansk Folkeparti (DF)
  Stiftet den 1. marts 1941 ved sammenlægning af “Dansk Socialistisk Parti”, “Det nationale Genrejsningsparti”, og “Nationalt Samvirke – Fagstatsbevægelsen”. DF var i høj grad nazisten Wilfred Petersens værk, og han kom på godt og ondt til at præge parti.

  Den Nationale Aktion (DNA)
  Stiftet den 4. maj 1942 ved samling af en række småpartier som “Arbejderfællesskabet”, “Dansk Enhedsparti”, “Den Danske Front” og “Den Nationale Blok”. Den 4. september 1942 blev “Det Danske Arbejder- og Bondeparti” opløst, og medlemmer blev opfordret til at tilslutte sig DNA.

  Dansk Antijødisk Liga (DAL)
  Stiftet af Aage H. Andersen den 31. oktober 1941 som erstatning for NSAP. DAL var ikke et nyt politisk parti. Det samarbejdede med DNSAP og helligede sig kampen mod den internationale jødedom. Den 20. maj 1944 blev det forbudt for DNSAPs medlemmer samtidig at være medlem af DAL.

  Dansk National Samling (DNS)
  Stiftet i august 1944 i opposition til resterne af DNSAP af fremtrædende danske nazister. Partiet var tænkt som et sidste forsøg på at samle dansk nazisme. Forsøget mislykkedes og partiet gik i opløsning i krigens sidste måneder

  Af Axel Eriksen
  – 12. januar 2016 13:57
  “@ Søren “von Marx”!
  Ærlig talt ved jeg ikke hvilken planet, jeg kommer fra. Men i hvert fald ikke fra den “røde, verdensfjerne” planet, som du og J. Hansen har boltret jer på!”

  Havet nu også mest tiltro til min første teori, stalden, skal jeg ærligt indrømme!

 74. Af Søre.n sørensen

  -

  anderssson
  Af Jan Petersen
  – 12. januar 2016 14:16
  “Iøvrigt var såvel den tyske udgave af nazisme som den italienske udgave af fascisme begge forankret i socialisme”.

  Gratis slavearbejdskraft, raceteorier mv har altid været borgerlige planer. Derfor at storindustrien både herhjemme og i Tyskland støttet stærkt op om Hitl.er..Mæe.rsk sponseret våben til det tredje rige og ikke mindre end 10.000 borgerlige sønner meldte sig til SS..6 000 blev optaget, 2000 faldt i waff.en SS.

  Af Axel Eriksen
  – 12. januar 2016 13:57
  “@ Søren “von Marx”!
  Ærlig talt ved jeg ikke hvilken planet, jeg kommer fra. Men i hvert fald ikke fra den “røde, verdensfjerne” planet, som du og J. Hansen har boltret jer på!”

  Havet nu også mest tiltro til min første teori, stalden, skal jeg ærligt indrømme!

 75. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Det er rigtigt, Lemche. Kommunismen brød sammen, fordi den ikke kunne forenes med korruption. Den virkeliggjorte socialisme ville bygge videre på kapitalismen, som Marx selv satte højt og nogen kommunister forestillede sig en særlig kapitalisme uden korruption – det ved vi nu er en umulighed. Selv de hårdeste straffe kunne ikke fravriste borgerskabet troen på korruptionens/kapitalismens vidunderlige egenskaber.

  Uden korruption – ingen frihed for multimilliardæren. En grufuld tanke for et borgerligt sind.

  Axel Eriksen. Du henter åbenbart din viden om kommunismen fra fiktive beskrivelser blandet op med den gennemperverterede, antikommunistiske amerikanske koldkrigspropaganda og har det fint med det. Det har jeg sådan set også. Fred være med dig. Du er uden for rækkevidde og stolt af det.

 76. Af Kent Andersen

  -

  Axel Eriksen: Aaaah. Tilbage ved muslimdiskussionen. Det er sådan set ikke det indlægget handler om. Indlægget handler om danskerne, og hvad danskerne er for nogen. Har du nogen holdning/tanke om det. Eller er danskerne bare så perfekte, at vi kun skal tale om andre?

  Men hvis du insisterer (som altid). Jeg vil ikke udskifte nogen med nogensomhelst, og ja – det koster (naturligvis altid) penge at invitere analfabeter til Danmark. Ideelt set burde de alle være tip-top (kulturelt) uddannede, der er en grænse for hvor mange der kan komme ind osv.osv. Religion ved jeg ligeså lidt om som en analfabet fra mellemøsten, så den må du tage med en anden. Skulle vi så ikke komme tilbage til emnet, og begynde at tale om danskerne?

 77. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt fortsatte jagten på jøder (progromer) interessant nok i det tidligere kommunistiske Sovjetunionen. Det blev, så vidt vides, dog ikke gasset, men blot landsforvist eller sendt til en arbejdslejr i Sibirien.

  Noget tilsvarende skete ikke i det demokratiske kapitalistiske Europa!

 78. Af Henrik Knage

  -

  Det virker lidt som om der slet ikke har set “Hagekorset” og med hvilken omhu det er designet af Adolf Hitler. For at starte ved begyndelsen, så er selve korset oprindelig vendt omvendt, altså med Solen og med uret også kaldet “Soltegnet” og dermed “Hvid” energi.

  Hitler benyttede sig også af såkaldt energi, eller “Magi” og gik meget op i begreber som f.eks. “Wodoo” alias “Sort Magi”. Hvad skulle han ellers få tiden til at gå med i spjældet – ud over at regne ud hvordan man bedst og hurtigst muligt tager røven på hele Verden?

  Det gøres ved at appellere til laveste fællesnævner.

  Der er desuden det forbandede ved at pege fingre af andre, at der altid er hele tre stk, fingre der peger mod én selv.

  Så når de kulturradikale venstreorienterede i den grad er ude med riven, så synes jeg de burde se på Hagekorset og spekulere på hvorfor der er så meget rødt, men intet blåt!

  Og selvfølgelig hvorfor korset er vendt om i kørselsretningen.

  Det burde have lydt fra BBC den 5. maj 1945, at de tyske tropper havde overgivet sig i Holland, Belgien og Danmark, men at De Radikale, sammen med Socialdemokratiet agtede at følge slædesporet, og så snart danskerne havde fået sundet sig lidt oven på rationeringsmærker osv., så ville de desværre brandbeskatte alle danskere så snart de havde fået tag over hovedet, samt slikket deres sår.

  Samt blive tvangsfodrede med kulturberigere med burka, snabelsko, Marokko – puder, æsler, geder, kameler, dromedarer, samt bælter med dynamit.

 79. Af T Andersen

  -

  Skal vi forudse, at det næste vi hører er noget om teaterdirektørers ytringsfrihed !!?
  Der er ingen, der skal forhindre dem i at fortsætte med at skyde sig selv og deres branche i foden.
  Men, ytringsfrihed betyder altså ikke at man ikke må kritisere indholdet af ytringerne. Tværtimod , er det lige præcis det ytringsfrihed går ud på.

 80. Af Henrik Knage

  -

  Jeg har en IQ på 0,25 med en pil nedad. Ikke desto mindre er dansk politik let at gennemskue, specielt forholdet mellem DF, Socialdemokratiet og Det Radikale Venstre.

  Det er jo helt åbenlyst, hvorfor de hader hinanden så meget som de gør. Det gør de fordi at den dag de finder sammen, hvilket også er helt åbenlyst – så cementerer de min påstand om, at nazismen er genopstået i Danmark, som Fugl Phønix, fra et blodrødt æg.

  Den er klokkeklar.

 81. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Jan Petersen

  “Iøvrigt var såvel den tyske udgave af nazisme som den italienske udgave af fascisme begge forankret i socialisme. Så noget mystisk at venstrefløjen idag bruger nazisme og fascisme som skældsord for højrefløjen!”.

  Det var de venstreorienterede (kommunister og socialdemokrater), der først blev sat i koncentrationslejre – og Hitler og Mussolini blev kraftigt støttet af borgerlige kapitalister.

  Til orientering har socialdemokraterne herhjemme – og flere steder udenfor Danmark – desuden været kommunisternes argeste modstandere.

  Det eneste parti herhjemme, der både er højre- og venstreorienteret er Dansk Folkeparti, der m.h.t. fordelingpolitikken ligger meget tæt op ad Enhedslisten, og værdipolitisk befinder sig på den yderste nationalistiske højrefløj.

  Det er nu set før i historien.

 82. Af Niels Juul Hansen

  -

  Kære Niels Peter Lemche,

  Jeg er glad for, at Berlingske blog også giver plads til Eva Madsens rablerier og perfide indlæg.

  Det giver et fantastisk indblik i, hvad vi kan forvente, hvis den yderste, nationalistiske højrefløj en dag skulle få magten i Danmark.

 83. Af Kim Sørensen

  -

  Naturligvis har Kirkskov fat i den lange ende.
  Det undrer mig dog, at ingen – end ikke Kirkskov selv – har kommenteret den rolle, skuespilchefens egen arbejdsplads har spillet i fascismeficeringen af vores lille land.
  Da jeg blot er en almindelig, jævn borger, der endda enkelte gange har udført lønnet arbejde iført Kansas-bukser, har jeg naturligvis kun min viden fra anden hånd. Men rygterne vil vide, at Det Kongelige Teater, gentagne gange ligefrem, har opført værker af Wagner. Og som enhver ved, vil selv den mindste eksponering for Wagner medføre akut trang til at invadere Polen og stjæle smykker fra folk på flugt.

 84. Af Eva Madsen

  -

  OBS. dette indlæg er hverken socialdemokratisk , – racistisk, – nazistisk,- fascistisk ,- stalinistisk, – kommunistisk eller islamistisk.!!!!

  25 årig flygtningebarn er anholdt i Finland for forsøg på at hæve bidrag fra både Sverige ( hvor han havde haft asyl siden 2007 ) og Finland .- hvor han søgte om ny asyl.
  Manden ( barnet ) blev anholdt for røveri og knivstikkeri af et andet flygtninge ” barn ” på 20 år.

  Kan læses på = friatider.se

  I Danmark er der ankommet flere end 1500 stk. ensom kommende flygtninge” børn ” i 2015 .

  Håber de Danske myndigheder også undersøger børnene på en tandlægeklinik ligesom i Finland , for at få konstateret alderen , på ” børnene ” .
  Tandlægen bør nok have et sæt skægholdere parat – i tilfælde af et fuldskæg – der ved undersøgelsen – dækker for hele barnets mund.

  Men de Danske myndigheder eller er det godhedsindustrien , er vel så ” blødsødne ” eller ligeglade ?? – at de udleverer bamser , legetøj , barberskum og skrabere ved børnenes ankomst. ??

  se = http://www.friatider.se/flyktingbarn-s-kte-asyl-i-finland-visade-sig-vara-25-r-och-hade-bott-i-sverige-sedan-2007

 85. Af Niels Peter Lemche

  -

  Jan Petersen,

  Nej, der var ikke progromer i Vesteuropa efter 1945, for der var faktisk ikke så mange tilbage at forfølge. Tragisk og meget sigende er det dog, at forfølgelserne af de få overlevende ikke sluttede i Østeuropa efter krigen. Rusland er sin egen historie pga. Slanskyprocesserne. Forfølgelserne kom vist først igang nogle år efter krigen; igen skyldtes det Stalins paranoia. Jøder kunne sagtens leve der i de år. Min svigerdatters mor er datter af en jøde, der var chef for energiforsyningen i Minsk, med flot bolig i byen og datscha på landet.

 86. Af Jan Petersen

  -

  Ja, naturligvis jagtede forskellige udgaver af socialisme hinanden. Det gør de også idag. Google iøvrigt nazisternes, fascisternes og kommunisternes partiprogrammer og nævn blot et par væsentlige forskelligheder.

 87. Af Niels Peter Lemche

  -

  Niels Juul Hansen,

  Var det ikke sådan, at Goebbels var venstresocialist, før han blev tryllebundet af Hitler?

  Men i en rigsdag, hvor partierne sider i en halvcirkel, er der ikke ret langt fra det yderste venstre til det yderste højre, en kort gang lige over gulvet. Det har nok en psykologisk forklaring, noget med at søge mod det ekstreme. Så kan det være tilfældigt, om man går til højre eller venstre.

  Enig mht. Madam Madsen.

 88. Af P Christensen

  -

  Stor cadeau til Andersson og Kirkskov for deres selvindsigt.
  Sammen med andre venstreradikale er de 2 epitomet på både nutidens racisme og fascisme
  med deres opdeling af danskerne i undermennesker og af indvandrere i overmennesker.

 89. Af Niels Peter Lemche

  -

  Henrik Knage,

  Jeg har sagt det før, og du husker det sikkert: Den eneste gang Werner Best var i livsfare efter krigen, var da han hørte, hvem der var blevet statsminister: Han var ved at dø af grin.

 90. Af Birger Nielsen

  -

  Svar til bl.a. J. Hansen:
  Nå så du og de tre “humanister” kender sandheden, som du siger, og kalder andre for fascister
  o.l. Du må være en sand profet ligesom ham bibelhøkeren Lemche. Jeg er hverken marxist, DF’ er,
  eller religiøs, men er blot temmelig skeptisk over for den stigende indvandring af menneker,
  som generelt styres af en absurd middelalderreligion. Man har vel lov at tænke sine børnebørns
  fremtid.

 91. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt, hvis en jøde fra Minsk var chef for energiforsyning med flot bolig i byen og datscha på landet – var vedkommende med kommunistisk statsgaranti også medlem af kommunistpartiet. Det var de eneste udvalgte, der nød den form for privilegier!

 92. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Niels Peter Lemche

  Jo, Goebbels var tilhænger at nationaliseringer, men blev overbevist af Hitler – og der var heller ingen grund til at nationalisere de store tyske industrivirksomheder.

  De gjorde som Hitler sagde – og lidt til.

 93. Af P Christensen

  -

  Det er iøvrigt yderst underholdende at se de venstreorienterende argumentere for at “højrefløjen”
  ikke kan tåle kritik-mosten.

  Hvorfor er venstrefløjens argumenter imod berettiget kritik blevet af ? (ytringpligt, forhånelse og spot…)

  Svar: Enøjede/rabiate hæver sine kæledægger over kritik. Og vice versa.
  Spørgsmål: Er det ikke racisme?
  Svar:.Naturligvis

 94. Af Kit Louise Strand

  -

  Herlig og befriende kommentar til det pubertære nonsens fra Nationalscenens skuespilchef. Suk!

 95. Af Jan Petersen

  -

  Hvor mange medlemmer af det danske Folketing skifter politisk hest undervejs? Griner!

 96. Af Niels Juul Hansen

  -

  @P. Christensen

  “Det er iøvrigt yderst underholdende at se de venstreorienterende argumentere for at “højrefløjen”ikke kan tåle kritik-mosten”.

  Som ikke-tilhænger af det nuværende flertal i folketinget, må jeg formodes at tilhøre venstrefløjen (lidt over halvdelen af den danske befolkning ifølge sidste meningsmåling).

  Jeg har det helt fint med, at I råber op, når der er noget i ikke er tilfredse med. Det er sådan, et demokrati fungerer. Vi deler os alle efter holdninger, og argumenterer efter bedste evne.

 97. Af Henrik Knage

  -

  Nu bliver jeg seriøs dum at høre på, fordi hvornår blev mennesket i stand til at sætte ord på hvad der var hvad, eller hvorfor?

  I dag kalder vi Vikinger for Vikinger, men de var opdagelsesrejsende, og når de forlod deres kvinder, så vidste de, at der var andre mænd på hjemegnen – der gerne ville spille en rolle som de ellers aldrig ville have haft, hvis manden var blevet hjemme.

  Vikinger lider ikke af jalousi, da der var en som engang fortalte mig, at der står ikke tatoveret hverken dit eller mit, på røven af en kvinde.

  Adolf Hitler er skillelinjen til forståelse, for han fik sat ord på noget, der på den ene side hades, på den anden forgyldes. Nemlig selve kontrasten mellem hvad der er hvad, eller hvorfor.

 98. Af preben jensen

  -

  BORGENS FLERTAL ER TILHÆNGERE AF 100% VANVID….. HERUNDER DANSKERNES FORDRIVELSE OG AFSKAFFELSE

  Det er en kendsgerning at mange, mange danskere er uvidende og svagt begavede ignoranter. Det er typer man finder næsten overalt, i regeringen, i folketinget, i redaktionerne, i bureaukratierne, i skolerne, i feministiske og radikale/nykommunistiske kredse og i mange stemmeboxe når der er valg. Derfor er vi nu nået frem til at Danmark er et misregeret land, hvor vi danskere er 3., 4. og 5. klasses borgere i vores eget land . Det er jo egentlig ret uhyrligt, men så stor er den middelmådige sløvhed og træghed, at et flertal stadig ikke har opdaget at borgen betragter dem som malkekvæg og slagtekvæg der bare skal udnyttes og udplyndres så grundigt som muligt. Vi er kun på tålt ophold indtil “berigelsen” og islamiseringen er gennemført og afsluttet.

 99. Af Axel Artke

  -

  Hvis Morten Kirkskov havde excelleret i 1950’erne, ville han være blevet rubriceret som ”en vred ung mand”. Ganske vist er han ikke helt ung, men vred er han da. Det vidner hans ordvalg om. På et par avissider får han placeret en lang række velvalgte fraser, som 50’ernes vrede unge mænd ville have bifaldet:
  ”åndeligt armod, dårligt forklædt som frygt og selv-glæde”
  ”støjen af dumhed”
  ”grumheder fra vores ledere”
  ”stanken i bageriet”
  ”kombinationen af stærk nationalisme og racisme, eller fremmedhad i bred forstand”
  ”enten er du det, eller også er du det ikke. Fascist”
  ”foragten for andre folkeslag, opdelingen i over- og undermennesker”
  ”ikke bare ekstremt dumme eller kuriøse, men også ekstremt farlige”
  ”Venstres lømmelregering”
  ”den tossegode humanisme”
  ”dumheden er så udbredt”
  ”en skide hygge-humanist”
  ”den impotente, politisk korrekte kulturradikalisme”
  ”vores anstændighedsrammer ligger smadret”
  ”uanstændighedens hærgen”
  ”anstændigheden hos dem, der leder vores land, er hullet som en si”
  ”dumsmarthed”

  Ikke ringe at præstere en sådan grausame Salbe på så kort en plads! Herefter må vi vel indstille os på, at Det Kongelige Teater tager traditionen fra Sverige i 1970’erne op og diverterer med det ene debatskuespil efter det andet. Den gang førte det ganske vist til tomme sale, men det behøver man jo ikke bekymre sig om, når staten betaler!

  At Berlingske kommenterer hans udgydelser i lederen, og Tom Jensen yderligere omtaler dem i sin klumme, kan vel kun ses som et håbløst forsøg på at lade Morten Kirkskovs puerile opstød gælde som et voksent menneskes overvejelser. Det er vel en ansvarshavende redaktørs pligt at stimulere avissalget!

 100. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt er Det Kongelige Teaters “skuespil” chef vel en af de få politisk korrekte kommissærer, der kan slippe helskindet afsted med renlivet enøjet personlig politisk propaganda, på alle danske skatteyderes regning. Stort set alle andre ville pr automatik have indgivet sin egen opsigelse. I dette tilfælde kan propagandaen bare udlægges som “kunst”!

 101. Af Axel Eriksen

  -

  “Men havet” læst Søren “von Marx”´s indlæg. Bare idioten ville blive ved med kun at citere noget, der havde relevans for 70-80 år siden og ikke prøve at begå sig på sit efter egen mening kulturophøjede “dansk”!
  Venstrefløjen med “von Marx” og Kirkskov i spidsen er åbenbart det ypperste de “røde” kan præstere – men der må med en sådan ballast også være en ny strålende fremtid at se i møde for bekæmpelsen af den danske fascisme!
  Hvilke overlegne argumenter – og hvilken logik – og hvilken superb beherskelse af det “fascistiske danske sprog”. Lyset kommer fra Øst – Putte viser vejen!

 102. Af Axel Eriksen

  -

  @ Jørgen Villy Madsen!

  Du er tilsyneladende endnu ikke kommet i gang med “Gulag øhavet”. Mit 6-binds eksemplar kræver også nogen overvindelse at begynde på – og med pauser til at forstå, hvad et menneske i kommunismens “hjerterum” har oplevet!

  Men naturligvis: “Ikke se, ikke høre”, det er opium for virkelighedsfornægtere og fantaster!

 103. Af Svend Jensen

  -

  Forslag, egnede til at få partierne til at melde kulør under denne masseinvasion af asylsøgere til Danmark.

  Folkekrav:

  1) Partierne skal bindende offentliggøre 2 tal (fra 0 til ubegrænset).

  Første tal angiver max. antal asylansøgere, som til enhver tid må opholde sig i Danmark.

  Andet tal angiver et max. for summen af antal personer med asyl og familiesammenførte som til enhver tid må opholde sig i Danmark.

  2) Partier, som ikke vil svare, påregnes at tillade ubegrænset inavsion.

  På dette grundlag kan vælgerne tage stilling til hvilket parti, de mener er bedst for dem.

 104. Af Henrik Knage

  -

  Nu føler mig særlig dum, men jeg godt lære flygtninge at “eksplodere” på Autocad frem for i virkeligheden.

  Jeg har også en bolig hvor der kan bo en familie, der kan integreres i det danske samfund. Men jeg er fanget i samfundet. Beklager!

  Der kan laves de mest fantastiske bygningsværker på CAD, med nedfældning på kloak 0,3 promille fald og visa versa og bygge den derfra.

  Danmark er blevet kulturfattigt, jeg er helt enig i skuespilchefens konklusion, men uenig i hvor begrænsninger har deres udløb.

 105. Af søre.n Sørensen

  -

  “Så når de kulturradikale venstreorienterede i den grad er ude med riven, så synes jeg de burde se på Hagekorset og spekulere på hvorfor der er så meget rødt, men intet blåt!”
  venstrepressetjeneste-knage

  Nogen ved hvorfor det hvide og swastika er i flaget? nationalisme og den ariske race..Nogen ser den måske som venstre medlemmer men…Socialismen var ekstrem populær i begyndelsen af sidste århundrede og hitler forsøgte blot at få nogen stemmer indtil demokratiet blev afskaffet som jo skete så snart han venstre agtigt fik tiltusket sig magten.

  Den røde farve er forresten i utallige stammer og oldtids samfund, farven der holder onde ånder og øjne borte…Som fx i mesoamerika Sydamerika , Asien og mange Afrikanske. stammer også. Naturligvis også nødvendige overfor de blå stemmende…

  Sjovt hvorledes de højreradikale intellektuelle er så meget imod at tiltales med deres rigtige titler, såvel som mener at kvinders røv tilhøre alle. Den længer sig jo sådan set tæt op at cologne teenagerne og deres “alle kvinderne tilhøre mig”….Som sagt et alen af samme stykke møg eller hvorledes det nu udtales på dronningens Danske..

 106. Af Axel Eriksen

  -

  @ “von Marx”!

  Nåh, holder det røde onde ånder væk. Hvorfor har det så ikke hjulpet, at du har skelet så meget til “hammer og segl”? Dine onde ånder hjemsøger dig da ustandseligt – uanset din religiøse tilbedelse af symbolet på knaldrød baggrund!

 107. Af Henrik Knage

  -

  To alen ud af samme dårlige stykke. Det være sig træ, tro eller muslimer vs. kristne.
  Svenskerne har dermed skidt i bukserene, ved at hævde de er opskriften på en humanitær stormagt, samtidig med, at de opretter våbenfabrikker i Saudi Arabien.

 108. Af Henrik Knage

  -

  To ens alen, ud af samme dårlige stykke. Undskyld.

 109. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt meget enig i blog overskriften “Selvfølgelig er vi blevet fascister”.

  Ja, Danmark er fuldgyldig medlem af EU og har ratificeret stort set alle gældende FN-traktater. Så vi er med i klubben af globale socialistiske fascister. Det der i gamle hed kommunistiske internationale!

 110. Af Axel Eriksen

  -

  @ Jan Petersen!

  Det “fascistiske” Danmark er endnu ikke fuldgyldigt medlem af EU – landet har stadig sine 4 forbehold – det ene forstærket ved afstemningen 3. december sidste år!

 111. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt skråt up med de forbehold, det er politiske ordleg!

 112. Af Henrik Knage

  -

  Jamen det der mangler er bare “Rygning kan dræbe”, men det kan nylonstrømper også.

  Der er mange våbenforbud mod noget der stikker ud som fallossymboler , som knive. Det mest effektive mordvåben, er imidlertid det femministiske mordvåben, der består af to 12 mm. + 40 mm. dybler i bøg, boret med et 0,5 mm. bor, hvorigennem der trækkes et 500 mm. langt rustfast 0,3 mm. stålwire og låser enderne med to komponent Rapid Arall – dit, men ikke mit.

  Når Frømands korpset, Jægerkorpset, samt Legionen foretrækker dette våben når de er aftrådt tjenesten og går i byen.

  Det er ikke forbudt at kvinde sig op, som kvinde, li´som det ikke er forbudt, at tjene penge i Danmark. Spørgsmåler blot hvor mange?

 113. Af Daniel Thompson

  -

  Du undgår behændigt det faktum at den “avis” du skriver for i de senere år er blevet bannerfører for en rent ud sagt modbydelig selvsmagende retorik, som handler om at hylde alt hvad der er dansk og nedgøre alt hvad der er muslimsk (det faktum at de to identiteter kan sameksistere skiftevis forfægtes og ignoreres).

  Ja, Danmark er endnu i det store hele et demokrati, og ja vi tager imod flygtninge og hjælper dem, men problemet er jo at Berlingske, DF o.lign. aggressivt kæmper for at fremstille disse flygtninge som undermennesker, og det er NØJAGTIGT som optakten til Det Tredje Rige.

  Du skriver for hvad der mere og mere lyder som Der Stürmer, men du vil aldrig indrømme det. Det vil ingen af jer.

 114. Af Helge Nørager

  -

  Henrik du er syg i dit sind.
  Hvis nogen i natteliv blev antastet med en garotte , i form af den af dig meget detaljerede opskrift.
  Er jeg ikke et sekund i tvivl om at vedkommende ville blive anholdt på stedet.
  Men Henrik, lærte du intet af din nær død oplevelse ?.
  Hvorfor er dine indlæg blevet mere og mere perverse, og syge.
  Er du seriøst syg, eller har du skyldfølelse over du er i live ?.
  Men noget er sket efter dit trafik uheld.

 115. Af Axel Eriksen

  -

  @ Daniel Thompson!

  Kan du ikke trøste dig med Politiken (vistnok avisen for.. ja, for hvad?) og det statslige og skatteyderbetalte medie – DR – der giver en betragtelig modvægt mod Berlingske. I øvrigt har jeg ikke bemærket, at anti-danskere er blevet berøvet deres uforbeholdne ret i ytringsfrihedens hellige navn til i Berlingske at give deres besyv med!

 116. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Ingen med et minimum af forstand kan være i tvivl om, hvor vi er på vej hen. Med et nationalistparti af DFs størrelsesorden, er der kun en vej, ensretning, indoktrinering, katastrofe. Vi har set det før.

  Vi kan håbe, at de fire føreraspiranter holder hinanden i skak meget længe og går efter hinanden, men på et eller andet tidspunkt vil den ene dolke de tre øvrige. Det er fascismens naturlige udvikling. Vi har set det før.

  Vi kan more os over det, grine lidt og gøre nar af det – som Mikkel. Det er det eneste, vi kan blive enige om at gøre. Det er også det dummeste – og farligste.

 117. Af Tom Hansen

  -

  @ Daniel Thompson!

  Læs nu op på sagen. Gerne både Nazismen og Islam, da du nok ikke kender noget til nogen af delene!!!

  “Problemet” er, at Islam er en totalitær ideologi, nøjagtig ligesom nazismen, kommunismen mm, og totalitære ideologier kan pr. definition (og i praksis, som det er set i verdenshistorien de sidste 1000 år) ikke sameksistere med demokrati, eller nogetsom helst andet for den sags skyld!! (heller ikke skiftevis!) Det er en meget simpel logisk slutning!! Og endnu nemmere hvis du bare åbnede bare en historibog.

  Du tror du er god fordi du “kæmper” imod nazisme, fascisme mm, men i praksis er du femtekolonne for endnu mere sejlivet, primitiv og grusom totalitær ideologi. Jo jo det er ikke islam den er gal med, det er islamisterne, ligesom der jo heller ikke er noget galt med Nazismen, der jo som bekendt bare blev misbrugt af nogle nazister.

  At de folk der så kommer hertil fra afrika og mellemøsten ikke har en jordisk chance for nogensinde at komme til at fungere som andet end klienter i et moderne it- og informationssamfund, (og som erfaringen nu viser heller ikke deres børn eller børnebørn) er naturligvis sørgeligt, men da for fanden noget vi er nødt til at forholde os til når vi overordnet skal tage beslutninger for samfundet, hvis det skal forblive nogenlunde så velfungerende som det er idag.

 118. Af Birger Nielsen

  -

  Endelig en saglig debatør, jeg tænker på hr. Tom Hansen, som klart udpensler problematikken.
  Den ukontrollerede indvandring af mennesker med et helt andet livsgrundlag end flertallet i
  Europa. Folk, der er skeptiske over for denne indvandring, beskyldes for at være fascister og
  det, der er værre. Tænk dog på vore børn og børnebørn. Jeg tager for resten afstand fra alle
  religioner og politiske ideologier, og går blot ind for sund fornuft.

 119. Af Eva Madsen

  -

  Tom Hansen
  – 12. januar 2016 21:17

  UG med kryds og slange.!!!!!

 120. Af preben jensen

  -

  Ja, der kommer med jævne mellemrum nogle kommentarer fra knage der virker både sygelige og afstumpede, men er der tale om en dr. jekyll og mr. yde, eller er der to forskellige der hedder knage? For hver 2. gang er der tale om fornuftige tekster, og hver 2. gang er der tale om platte gak-gak tekster. Ret besynderligt.

 121. Af preben jensen

  -

  Ja, det ville være rart hvis vi kunne bevare Danmark som et nogenlunde velfungerende samfund. Men det er der ingen udsigt til, for indstrømningen af migranter fortsætter. Borgens samlede politik er katastrofal, og det ser ud til at radikale og skabsradikale politikere gør klar til at udskrive dødsattester til både velfærdsstaten, nationalstaten og danskheden. Truslerne mod den enkelte danskers økonomi, liv og velfærd vokser for hver eneste dag fremmedindtoget fortsætter.

 122. Af Hr. J. H an sen.

  -

  Af Axel Eriksen – 12. januar 2016 14:03
  “J. Hansen!
  Fascisme kan ikke forsvares – men det kan dens afart kommunisme åbenbart!#

  AE er da helt rundt på gulvet.
  Han plejer jo at forsvare naz ismen.
  Bl.a. ved at påstå at andre kommunister.

 123. Af preben jensen

  -

  Tilstandene i DK bliver mere og mere “fantastiske”. En flink studerende smides ud af landet for at have arbejdet 1,5 time for længe i et studenter-fritidsjob. Røvere, mordere og voldtægtsforbrydere derimod får lov til at blive.

  Og forleden var Institut for Menneskerettigheder og DR ude med budskaber om at Danmark behandler de stakkels ulykkelige migranter “grusomt” og “umenneskeligt”. Man har vist aldrig hørt fra instituttet når danskere var nødstedte eller var ramt af svigt, overgreb, uretfærdigheder, magtmisbrug, sygdom eller hjemløshed.

 124. Af Hr. J. H an se n.

  -

  Ti Venstre folk udtaler flg.:

  I et debatindlæg i Berlingske harcelerer de ti Venstre-folk bl.a. imod de omstridte annoncer, som blev indrykket i libanesiske aviser i sommer, ligesom de kritiserer, at regeringen i november hastede en lov igennem, der gør det muligt at tilbageholde asylansøgere i mere end tre døgn uden at stille dem for en dommer.
  Også den seneste tids debat om beslaglæggelse af asylansøgeres værdier har ifølge Venstre-folkene været »uværdig og skadelig«.
  »Som politisk engagerede mennesker med et grundfæstet, liberalt værdisæt, vil vi opfordre regeringen til at skifte fokus,« skriver de ti Venstre-folk.
  »Det er ikke bare et spørgsmål om en ordentlig politik og medmenneskelighed, men også om Danmarks ry internationalt, som lige nu er under for hastig nedsmeltning,« lyder det videre i debatindlægget.

  Man kan sige, at de indirekte udtaler det samme som Kirkskov.
  Men glædeligt, at der fortsat findes anstændige mennesker i Venstre.
  Der er bare ingen af dem i partitoppen.
  Men de er jo også nødt til at lefle for den indre svinehund.
  På grund af DF.

 125. Af Axel Eriksen

  -

  @ Herr J. Hansen!

  Jeg har prøvet at fortolke deres ubehjælpsomme indlæg, der slutter med:
  “Bl.a. ved at påstå at andre kommunister”. Hvad menes?

  For 117. gang skal jeg forklare dig, at for mig er fascisme, nazisme og kommunisme i lighed med muslimsk tankegods det samme – modsætningen til de ideologier er demokrati!

  Du er jo pervers, hvis det eneste du sætte op som modsætning til kommunisme er nazisme!!!

 126. Af Axel Eriksen

  -

  Sidste sætning ikke sætte, men sætter!

 127. Af Hr. J. H ans en

  -

  Axel Eriksen
  Du har et grimt sprog.
  Men det har din slags jo.
  Du ser kommunister alle vegne.
  Har du tjekket dit klædeskab og den skuffe, hvor du opbevarer underbukser.
  Måske gemmer der sig et par kommunister der.
  Du beskylder alle og enhver for at være kommunister.
  Det kan kun skyldes dine n azi sympatier.

 128. Af Anders Kirkegaard Jakobsen

  -

  Fascismen er en ekstrem højreorienteret ideologi med fokus på nationen eller racen, og en kamp mod alt, hvad der kan true det organiske (nationale) fællesskab.
  Fascismen proklamerer folkefællesskab og kræver betingelsesløst sammenhold mod alle indre og ydre fjender.

  Denne ideologi findes i dag i Danmark, og derfor er det da vanvittigt at påstå, at der ikke findes fascisme i Danmark i dag.

  Det springende punkt er naturligvis, om fascismen fra at foregive at være en demokratisk proces langsomt udvikler sig til en antidemokratisk bevægelse, da fascismen kan se demokratiet som en forhindring for at nå deres politiske mål, nemlig national samling omkring en homogenkultur der trues både udefra og indefra.

  Selvfølgelig kan man vælge at hævde, at ordet fascisme KUN kan bruges historisk om fascismen i Italien og nazismen i Tyskland i 1920erne og 1930erne, men denne opfattelse er blevet mere og mere fortrængt af brugen af ordet fascisme som betegnelse for en bestemt ideologi, der ikke nødvendigvis er begrænset til en bestemt historisk periode.

  Til dem der har været inde på Nazi-Tysklands fane:
  Hitler i „Mein Kampf“ om Nazipartiets fane (fra sep. 1935 Nazi-Tysklands officielle fane): „Im Rot sehen wir den sozialen Gedanken der Bewegung, im Weiß den nationalistischen, im Hakenkreuz die Mission des Kampfes für den Sieg des arischen Menschen und (…) den Sieg des Gedankens der schaffenden Arbeit, die selbst ewig antisemitisch war und antisemitisch sein wird.“

  Altså fanen symboliserer den sociale tanke og den nationale tanke forenet i kampen for det ariske menneskes sejr.

  Hitler var stærkt antisocialdemokratisk og antikommunistisk.

  Der er bred enighed om at ordet Nationalsocialisme for Hitler skal signalere national samling på trods af partiskel i Tyskland i 1920erne, og ikke har noget at gøre med socialisme og kommunisme i marxistisk forstand.

 129. Af A. Bierce

  -

  I må gøre for migranterne hvad I vil, hvis bare I giver danskerne regningen.

  I må forsyne migranterne med lige så meget som I vil, lige indtil den sidste fattige danske pensionist er død af sult – derefter kan I give migranterne mere.

  I må gerne udlevere alle kvinder til migranterne, som skal underholdes; ellers bliver de radikaliseret og flytter til Hellerup, Gentofte og Charlottenlund.

 130. Af Niels Peter Lemche

  -

  ANDERS KIRKEGAARD JAKOBSEN

  Godt indlæg. Og enig, bortset fra. at fascismen officielt kørte videre i Spanien til Francos død i 1975. Og derfor også enig i, at betegnelsen lever videre, selv om den er blevet til et almindeligt skældsord. Man kan jo beskylde enhver for at være fascist uden, at det nødvendigvis har særlige politiske konnotationer. På mange måder bruges ordet som synonym med ‘radikale’ (når man ser bort fra den deciderede politiske reference til et bestemt parti).

  Demokratiets skæbne er derimod faktisk,at man i demokratiet må give plads til fascistiske opfattelser. Gjorde man ikke det, så ville det demokrati, man forsvarer, egentlig blot være endnu en udgave af fascisme. Det er den gamle med Churchill: Jeg har ingen sympatier for Deres meninger; men jeg vil give mit for at forsvare Deres ret til at have dem.

 131. Af Axel Eriksen

  -

  @ J. Hansen!

  Hvis du er fuldkommen argumentresistent – så “blodrød” fred med dig! Proletariatets diktatur længe leve – alle diktaturer længe leve. Det er vist det, du går ind for!

 132. Af Helge Nørager

  -

  Den kære Winston, havde vist læst sin historie bog, og vidste godt det er Hr. Voltaire som tilskrives det udsagn Hr. Lemche taler om.
  Dog findes der ingen tekster hvor Hr. Voltaire bruger udsagn, så den ægte ophavsmand er pt. ukendt.
  Men Ikke kære Winston………..

  ” I disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it (Jeg er uenig i hvad De siger, men jeg vil forsvare til døden Deres ret til at sige det).”

  Nogle mennesker vil også mene at f.eks Chile under Hr. Pinochet, var facistisk.
  Lande som Brasilien, Argentina Grækenland, Tyrkiet og mange andre havde også i perioden 1960-1980’er, noget som vil være svært at beskrive som andet end facistiske militær regeringer.

 133. Af preben jensen

  -

  Det kunne være rart hvis vi kunne få lov til at beskrive ikke bare verdens sande tilstand, men også Danmarks sande tilstand. Men det sidste er yderst vanskeligt, for medieverdenen er gennemsyret af arrogance, rød ideologi og foragt for fædrelandet og den brede befolkning. Især er DR et kynisk, radikalt og anti-dansk foretagende der året rundt modarbejder det danske folks interesser ved at propagandere for den størst mulige indvandring, den størst mulige EU-fjernstyring, det størst mulige forbrug af penge på “integration”, afrika-projekter og co2-projekter osv. samt den hurtigst mulige forvandling af Danmark til et familiefjendsk, formynderisk, ufrit, kaotisk, fattigt, opsplittet, kriminaliseret, totalitært eller islamiseret samfund. Kritikere af denne udvikling har meget svært ved at komme til orde i DR, der hellere vil være ukritiske mikrofonholdere for marxister og radikale lobbyister mv.

 134. Af Hr. J. H

  -

  Af Axel Eriksen – 13. januar 2016 08:55

  Stop nu med at græde over at nazismen blev nedkæmpet i 1945.
  Opfør dig som en voksen pensioneret revisor. Uanset omstændighederne.
  Og glæd dig nu over at fascismen er på fremmarch.
  Det kan vel være næsten lige så godt som nazismen.
  Undertegnede kan ikke rigtigt kende forskel.

 135. Af preben jensen

  -

  Borgens samlede politik bliver mere og mere kortsynet, asocial og menneskefjendsk. Derfor har Danmark nu kurs mod svenske tilstande, katastrofe og undergang. Hvis vi ikke får nogle åbne og frie debatter omkring de aktuelle problemer og trusler, er det ragnarok og Danmarks totale ødelæggelse der venter forude.

 136. Af preben jensen

  -

  And ers kirke gaard og le mche mfl. mener tilsyneladende at fædrelandskærlighed, folkelige værdier, folkeligt fællesskab og sammenhold…… og fælles afstandtagen fra indre og ydre fjender….. er lig med fascisme. Men er der ikke bare tale om helt naturlige og fornuftige holdninger.?.. Ligesom det vel er naturligt at en familie holder sammen, er det vel naturligt at et folk holder sammen hvis der er trusler mod dets velfærd eller eksistens. Er det ikke en pervers, ekstremistisk og forrykt bevægelse der er i gang, når visse politiske kræfter systematisk undergraver og mistænkeliggør familien, forældrene, slægten, fædrelandet, traditionerne og alle kulturelle og menneskelige værdier. Læs bogen FORSVAR FOR FAMILIEN fra forlaget Gyldendal. Og husk churchills ord: en dag vil de sande fascister forklæde sig som anti-fascister.

 137. Af Henrik Knage

  -

  Uanset hvad det hedder, så bliver de (Pjaltenborg – politikerne ) ved med at undergrave det danske velfærdssamfund, som det har tager generationer at opbygge.

  Den næste bølge af den Mellemøstlige besættelseshær , der skyller ind over landets grænser, kan ventes når som helst, bevæbnede til tænderne med mobiltelefoner, fyldt op til bristepunktet med dansk lovstof, samt en facitliste med oplysninger om hvordan man hurtigst tager røven på et lille samfund med sølle 5-6 mill. indbyggere.

  Man starter med at vise de danske myndigheder et foto af en håndgranat der ligger på jorden, med rystende hænder og tænder der klaprer, så får man straks tilkendt førtidspension. Noget som almindelige danskere med dårlige hjerter skal kæmpe i årevis for.

  Og sådan vil det sandsynligvis fortsætte, indtil den sidste kat er hængt, den sidste hund er ædt og den sidste ged er barberet.

 138. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Efter at have læst Preben Jensens, Henrik Knages og Axel Eriksens kujonagtige klynken har jeg et brændende håb om endnu flere asylsøgere. Det burde gøre en ende på flæberiet, og hvis man så samtidig fordrev klynkerne, ville Danmark igen blive et dejligt land..

  Det er utroligt, at de kan fortsætte så bevidstløst, når de ved eller burde vide, at Danmark er et velfungerende land, der med lethed klarer en udfordring som den nuværende indvandring. Det er vi gearet til og kun smålig egoisme og nationalisme kan hindre det.

 139. Af Ole Lund

  -

  Debatten her er blevet lidt lang. Som ofte før, er der en del, som benytter lejligheden til at lufte deres holdninger i øvrigt, men uden for emnet. Desværre tegner der sig et billede af, at gamle Danmark er delt i to: Forskrækkede, højreradikale, som i en helt outreret form danner – eller sympatiserer med – “Daner Værn” som laver “celler”, der skal “udrydde besættelsesmagten”??
  På den anden side findes socialistisk funderede synspunkter – mere eller mindre – men agtsomme i.f.t. “Hvad lærte i i 1930’erne?”Vi så i den elskede serie på DR, “Matador”, hvordan KU-folk gik gennem byen med skrårem, ridebukser, støvler, faner osv..
  Vi er ved at være tæt på, og italesættelsen af et skisma mellem “de retfærdige højreradikale” og “de udsugende kommunister” stikker næsen frem.
  Dagens “Tante Berling” bringer to interessante meldinger:
  1. 1.000.000 mennesker i Danmark i den arbejdsdygtige alder forsørges nu af
  et tilsvarende antal på arbejdsmarkedet, så hver ansat skal tjene løn hjem til
  to danskere. (Er det de måske egnede, som vil have del i landets rigdom ved at
  udelukke migranterne?)
  2. Støjberg har været nødt til at beklage, at hun har luftet en hund, der ikke
  eksisterer, hvorfor 10 personer i V-baglandet i dagens avis tager afstand fra
  “Venstres” følgagtige politik i.f.t DF. Hvor skal vi hen du?
  Overordnet set, er det besynderligt, at partiet “Venstre” befinder sig helt ude til
  højre (gammel sag fra starten af 1900’tallet), og at udbryderpartiet i 1905: “Det
  Radikale Venstre” tillægges en art af kommunistisk rolle, når partiet definitivt er et
  social/liberalt parti. Det er alle de danske partier for øvrigt, men på hver sin måde.
  Journalister fra udlandet, som skal forsøge at beskrive det danske, politiske billede vil – alene på partiernes navne – være vildførte. De ville jo tro, at “Venstre” stod til
  venstre for “Socialdemokraterne” og at “Det Radikale Venstre” ville være de argeste kommunister, mens “Dansk Folkeparti” var et midterparti uden forbindelse til højreradikale kræfter som ex. “Daner Værn”

 140. Af Henrik Knage

  -

  Den samlede hærskare fra Godhedsindustriens tempelriddere og indforståede godhedsapostle, de lever af flygtningene. Dem der tror at de gør det gratis, har misforstået en hel del. 70% af al hjælp til hjælpeprogrammer går til administration, altså til de der sidder på flæsket i forvejen.

  Lige nu sidder selvsamme godhedsindustri og suger al næring ud af den fælles pølse, og når de har gjort det, så smider de skindet fra sig på jorden til vi andre.

 141. Af Niels Peter Lemche

  -

  Helge Nørager,

  Tak for præcisionen. Men når vi er der, så var Perons styre i Argentina vist også at regne for fascistisk, så vi kan begynder der længe før 1960. Det var heller ikke et tilfælde, at Argentina (og Paraguay blev et tilflugtssted for flygtninge fra det 3. rige. Stroessners langvarige diktatur tæller vist også med. Selvfølgelig kan man diskutere, hvor ideologiske disse diktatorer var; men de kan nok passes ind under den alligevel noget løse definition på fascisme. Derved når vi frem til, at fascismen havde foretrædere i embede fra 1923 til i hvert fald 1989, ja, vel 1990, hvis vi tæller Pinochet med.

 142. Af Axel Eriksen

  -

  @ Hr. J. H.!

  Nej, og jeg kan hverken kende forskel på fascisme, nazisme og kommunisme. Vis dig dog snart som andet end en barnerøv, der ikke tør stå ved, at du er tilhænger af “proletariatets diktatur”!

  Jørgen Villy Madsen er i det mindste så meget mandfolk, at han åbent anerkender det og formentlig har svoret, at han til sin dødsdag vil være betonkommunist!

 143. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Mit indlæg fra i morges dd er måske i filteret ?

 144. Af Benny B

  -

  Jørgen Villy Madsen
  “og hvis man så samtidig fordrev klynkerne, ville Danmark igen blive et dejligt land”
  En gang imellem taler de røde over sig.
  Det drejer sig simpelthen om, at fordrive de etniske Danskere med muslimsk indvandring.
  Det er så det hold, Lemche, JUUL, Hansen og andre er på. God vind!

 145. Af Benny B

  -

  Ole Lund – 13. januar 2016 10:52
  Du tager helt fejl, når du siger at det er dem på overførselsindkomst, som ikke vil have indvandring.
  Jeg kan selvfølgelig kun tale på mine egne vegne, men jeg er selvstændig og løfter mig selv og mere til. Jeg har ikke specielt lyst til, at løfte og nære mennesker, som bringer vold, voldtægter og terror med sig.

  Når det er sagt, frygter jeg da for min egen pension (overførselindkomst) når den tid kommer. Vi ved jo, at de har beskåret pensionerne i Sverige, så Ca. 225000 pensionister lever under EU`s fattigdoms grænse.
  De synes åbenbart ikke at de gamle, som har betalt skat hele livet, er værd at bruge penge på længere. Kunne de ikke bare dø lidt hurtigere, så der kunne blive plads til flere indvandrere.

 146. Af Axel Eriksen

  -

  @ Benny B.!

  Jørgen Villy Madsen talte ikke over sig – i modsætning til andre, der ikke vil vedstå deres ståsted – giver han klart udtryk for, at modstandere af kommunistisk diktatur er uønskede i dette kommunistiske Utopia! Intet nyt under Østens sol!

 147. Af Hr. J H

  -

  Axel Eriksen blog kultur er noget særegen.

  Først trækker han kommunist og s talinist kortet.
  Når man så forespørger om han fortsat er na zist.
  Det har han jo tidligere været meget stolt af.
  Men han vil ikke rigtigt stå ved det for øjeblikket.

  I stedet afslutter han enhver debat med at klynke og trække offerkortet.
  En besynderlig debatkultur.

 148. Af Ole Lund

  -

  Var blot stillet som et spørgsmål. Al respekt for dig. Jeg synes heller ikke, at der skal
  skæres i folkepensionen.
  Jeg antager i stedet for, at DF vil bilde befolkningen ind, at migrationen vil kunne
  afkorte udbetalingen af folkepensionen, og score point på det.
  Javel! Der kommer nogle, som vil “gramse” på vores socialpolitik. Det skal løses.
  Overordnet er det bare min holdning, at det ikke er i orden at udstille alle migranter, som nogle, der vil: Ændre det danske samfund, kræve særlove, udtynde den etniske danske befolkning osv. Det synspunkt er for nemt, for fordrejet og forkert. I denne sag er det helt overordnet, hvordan man italesætter modsætningerne. Nogen gør det på et vist tåleligt niveau, andre er på forhånd i deres udtalelser fyldt med skræk, had og at tillægge migranter synepunkter, som de efter al sandsynlighed ikke har.

 149. Af Benny B

  -

  Ole Lund – 13. januar 2016 10:52
  Og ja hvis jeg var arbejdsløs, så ville jeg også være imod indvandring af helt legitime og menneskelige grunde.
  Alt andet lige, så presser det lønnen, at der bliver flere om buddet og det er selvfølgelig dem, som har de laveste uddannelser, som vil blive hårdest ramt.

  Derudover er der selvfølgelig vold og terror og anden asocial adfærd at tage i betragtning.
  Alt i alt, er der mange gode og legitime grunde til, at frygte muslimsk indvandring

  Og i øvrigt mener jeg, at asylretten skal afskaffes.

 150. Af Benny B

  -

  Ole Lund – 13. januar 2016 11:52
  Men Ole, er de usandt at de bringer relativt mere vold, voldtægter og terror med sig?
  Er det usandt at muslimske indvandrere laver mere vold og begår flere voldtægter end Danskere?
  Er det usandt at terroristen og morderen Omar, var efterkommer af muslimske flygtninge, som kom her til på vores nåde i firserne?
  Er det usandt, at nogle af terroristerne i Paris havde krydset utallige grænser som flygtninge?

  Er det forståeligt, at folk tænker, at det vil vi ikke have mere af?

 151. Af Axel Eriksen

  -

  @ J.H.!

  Du er jo infam og sjofel . Men du, der har alt liggende om, hvordan andre har udtrykt sig i flere år – du, du af alle må da kunne finde noget, hvor du kan påvise, at jeg nogensinde har udtrykt nazi-sympatier. Hvis ikke, så får jeg en undskyldning, og du holder kæft med dit gentagne bræk!!!:

 152. Af Mogens Rasmussen

  -

  Flere her mener at skuespilchefen nok har trådt på nogle ømme tæer. Min egen mening er, at han er mindst et år for sent ude. Hans synspunkter var jo normale før, men efterhånden finder flere og flere ud af at indvandringen har store problemer og koster mange penge. Selv Socialdemokraterne er blevet særdeles kritiske måske kun af politiske grunde, men måske er de også blevet klogere. At en skuespilchef giver udtryk for sine personlige holdninger er ok problemet er blot,at han tager så grundig fejl når han mener at folks betænkelighed med indvandringen og landets fremtid er facisme. Specielt bør en skuespilchef på landets “fineste” teater vel have større indsigt og forståelse for den stigende utryghed i landet og vel i hele Europa. Jeg forstår overhovedet ikke at denne mand kan være chef for så vigtig en kulturinstitution som skal gøre os andre “klogere”. Han har efter min mening ikke været ude blandt almindelige mennesker længe, hvilket kan skade hans holdning til han virke. Han skulle tvinge sig selv til at læse noget mere af Holberg for større Erasmus Montanus end ham findes pt ikke.

 153. Af Hr. J H.

  -

  Axel Eriksen.

  Du trækker stali nist og kommunist kortet i alle blogs.
  Så må du affinde dig med at dine na zi sympatier nævnes.

  Ikke fordi dine syge sympatier er interessante.
  Men det er nu engang det debat niveau som du ønsker.

 154. Af Henrik Knage

  -

  Det er mig en gåde hvor hr. Jørgen Villy Madsen har sine oplysninger fra om hvorvidt der er styr på flygtningesituationen , og at der på forhånd er budgetteret med udgifter og antal flere år frem i tiden?

  Selve mystikken breder sig fordi de der sidder med papirene siger det stik modsatte, nemlig at der ikke er overblik over situationen, med mindre hr. Jørgen Villy Madsen er tidligere KGB agent, eller har hacket sig ind på en hemmelig database og fået fat i nogle hemmeligt stemplede oplysninger, kunne han passende afgive en forklaring på mysteriet?

  Min salig morfar var kommunist til fingerspidserne, med stort K og han var levende i to verdenskrige 1. og 2. Verdenskrig. Han købte sig et mindre husmandssted nogle år efter krigen med dyr traktor og hele balladen.

  Jeg husker at han havde nogle mindre skænderier med min mormor, fordi han holdt et månedsblad der hed “Fakta om Sovjetunionen”, som hun ikke ville have lå frit fremme på bordet i stuen. Hver gang hun så forsiden af “Fakta om Sovjetunionen” udbrød hun fnysende : Sådan noget propaganda vil jeg ikke have du læser Henrik, og hvis du taler med naboerne på vejen, må du ikke fortælle dem, at morfar ligger inde med den slags!

  Det der virkelig stødte ham, og fik ham op i det røde kommunistiske felt, var da min mormor fik sin folkepension udbetalt i hendes eget navn. Det faldt ham i den grad for brystet, at han ringede rundt til hele familien og beklagede sig højlydt over Folketinget og kommunen.

 155. Af J S

  -

  Er Kirkskov og Andersson ramt af klarsyn???

  Nej, nej, nej.

  I bedste fald er de ramt af uvidenhed eller manglende realitetssans.

  Måske de skulle se programmet ” Luksusfælden” – vistnok på TV3.

  Her ser man uansvarlige voksne der ligesom små børn ikke kan finde ud af at opføre sig ansvarligt. Og som ikke kan finde ud af at man må prioritere.
  Og som hyler op når de bliver nødt til at forholde sig til at ressourcerne har et loft.

  Pinligt, pinligt. Hverken Kirskov eller Andersson ville kunne klare sig uden hjælp fra det offentlige. Men måske de selv har lyst til at skære ned i egne tilskud?? Eller mon de foreslår det er de syge, eller alderspensionisterne, – eller mon de blot synes at det der står op kl 6 for at skulle passe deres arbejde, skal betale endnu mere i skat????

 156. Af Axel Eriksen

  -

  @ Hr. J. H.!

  Kom nu bare en smule til fornuft. Jeg trækker ikke stalinist- og kommunistkortet i alle blogs – gentagelse, kom nu med dokumentation!

  Og jeg gentager: At fordi jeg ikke er tilhænger af den kommunistiske “ideologi” er jeg ikke nazist – men demokrat!

  Mon ikke det er dig, der har visse Nazi-tendenser. Gentagelse af en løgn i en uendelighed – Goebbels – men den går desværre ikke for dig her!

 157. Af J. H

  -

  Axel Eriksen

  Du trækker kommunist og stalinist kortet i alle blogs.
  Derfor nævnes dine na zi sympatier.

  Nu du nævner Goebbels.
  Han er jo også et af dine forbilleder.
  Det er nok derfor du gentager dig selv i alle blogs.
  Og du er ikke demokrat.
  Na zister er ikke demokrater.

 158. Af Niels B. Larsen

  -

  Enig med Jørgen F. – 11. januar 22:47.

  Fascismen kommer snigende sammen med muslimerne. For islam er fascisme.

  “Ikke mindst fordi Inger Støjberg vil tage værdier fra folk på flugt.” Hvad er det for en gang udsøgt vås? Har folk råd til selv at betale, så skal de naturligvis det. Det skal alle vi andre også. Desuden er der sgu ikke én af de unge kujoner, som når den danske grænse, som er på flugt. Det er man ikke, når man er vadet genbnem hele Europa.

  Skuespilchefen og Mikkel Andersson er så helt fejlagtige i deres antagelser og konklusioner, som tænkes kan.

  Skuespilchefens vrøvl er det endegyldige bevis på, at intellektuelle ikke nødvendigvis besidder nogen som helst form for klogskab.

  Og som Steen Ehlers er inde på: hvad vil de kloge politikere gøre ved 1 million unge mænd med ståpik, som ikke kan finde en villig kvinde? Måske venligboer-kvinderne kan overtales til at stille sig til rådighed? 🙁

 159. Af p jensen

  -

  ER DANMARK STADIG ET YNDIGT SAMFUND…?
  Det er iskolde fakta at Borgens politik har ruineret og ødelagt tusinder af danskeres tilværelse. Via menneskefjendsk familiepolitik, via folkefjendsk indvandringspolitik, via skandaløs sundheds og hospitalspolitik, via kyniske forringelser af velfærden og infrastrukturen, via mangedobling af kriminaliteten osv. Men det prøver godhedsmafiaens agenter at skjule og bortforklare, og DR mv. fylder os med historier om hvor lykkelige, rige og heldige danskerne er på grund af visdommen og humanismen i de røde, radikale og skabsradikale partier.

 160. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Det er da mærkeligt, at jeg ser min rykker komme på, igen – men den er ikke at øje nu, kun den første dd. ???

 161. Af hektor heimlich

  -

  Det er sørgeligt at vi har subvalide, subsolide og subintelligente individer på de højeste poster i Danmark

 162. Af hektor heimlich

  -

  Godhedsmaffian anført af Morten Kirkesjov. Nu hat vi så fået en Morten Kirkesjov som chef for nationalscenen -en mand som ikke er tør bagved ørerne og som ikke ved noget som helst om virkeligheden. Han minder mig om Norén som var chef for Dramaten i Stockholm indtil sin pludselige afgang. Afgangen grundedes på at han spillede teater med et antal fængslede psykopater på frigang, som sneg sig ud fra Dramaten og skød 3 politibetjente til døds. Dette fik den gode Norén til at forstå at hans virkeligheds opfattelse var helt ad h…. til.

 163. Af Svend Jensen

  -

  For tiden granskes der meget i migranters utérligheder i det danske natteliv.
  Det kunne i den forbindelse også være relevant, at granske i asylansøgeres opførsel når de er på et af deres hyppige besøg på socialkontorer og jobcentre.
  Presser og truer de det normalt kvindelige peronale til at bevilge sig fordele og goder, som danskere ikke får, netop fordi de “kun” er danskere og derfor kan behandles som skidt?

  Der er beretninger om “flygtninge”, der kun behøver ringe til socialkontoret og få dage efter modtager de et splinternyt farve-TV og nye møbler – kvit og frit.
  Danske fattige kan bare stå og se hjælpløst til, medens asylansøger forgyldes.

 164. Af Henrik Knage

  -

  Der er også meldinger over at “flygtninge” kommer kravlende ind over den dansk tyske grænse, på krykker og gangstativer, hvis hulrum er fyldt op med diamanter og ædle stene, men når de har besøgt socialkontoret og fået førtidspension 3 dage efter at de er landet, så smider de både gangstativer og krykker og kører rundt i dyre firhjulstrækkere.

  Der skulle være en flygtning imellem der kom til landet på 2 hjemmelavede krykker, der var lavet af 100 mm. alurør og da han havde vist myndighederne et fotografi af en håndgranat, som ikke var detoneret fik han højeste førtidspension med det samme, fordi sagsbehandleren og han var i samme familie.

  Og da han fik tømt krykkerne for deres indhold, så købte han en ny helikopter, og sprang rundt som en glad gazelle fra Afrika.

 165. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Jeg bliver både glad og rørt, hver gang nogen er så venlige at kalde mig kommunist i disse spalter. Kommunist er for mig det højeste udviklingstrin overhovedet. Alle kommunister, jeg kender, er højt begavede mennesker, ærlige, hæderlige og kærlige. At blive sammenlignet med dem, er det største overhovedet.

  Jeg har desværre ikke prøvet at leve under et kommunistisk styre – endnu, men det har medmenneskelige kvaliteter, når platte fascistoide elementer som dem, der skriver her, hader kommunister så indædt. Når de bruger betegnelsen som et skældsord, er det deres misundelse, der får udtryk. De lever et liv i et koldt, totalitært, privatkapitalistisk konkurrencehelvede uden håb om nogensinde at slippe ud.

  Kommunister mister ikke håbet. De ved, at kapitalismen er organiseret på en sådan måde at den uundgåeligt fører masseudryddelse. Som salig Marx sagde: På eller andet tidspunkt bryder kapitalismen sammen under sin egen vægt – og så bliver det vores tur.

 166. Af Henrik Knage

  -

  jeg har ikke noget imod kommunister. De spiser skråtobak og spille skak offentligt, og læser “Fakta om Sovjetunionen” i enerum.
  De kan også drikke en hel liter mælk ud i en køre og fortælle sjove historier.

 167. Af Niels Peter Lemche

  -

  Jørgen Villy Madsen,

  Men mener du også, at det så var sand kommunisme, de praktiserede i Sovjetunionen? Eller for den sags skyld i en række andre lande, hvor man sagde, at man var kommunister: Kina under Mao med måske millioner af døde, Pol Pots ‘Killing fields’ for slet ikke at glemme Stalins Sovjetunion, igen med millioner af døde.

  Er det egentlig ikke bare sådan, at kommunismen er en smuk tanke i en perfekt verden?

 168. Af Jan Petersen

  -

  Kommunisme og integration er vel, ret beset, to lige fantasifulde umulige politiske størrelser!

 169. Af Eva Madsen

  -

  Af Thomas Borgsmidt ( Uffe Ellemann`s blog )
  – 13. januar 2016 16:15

  Jeg giver dig helt ret i at DF ( socialdemokratisk / venstreorienteret parti ) ikke er meget bevendt – slet ikke i vores nuværende tragiske situation – hvor de muslimske besættelsestropper vælter uhæmmet ind over vores grænse – der burde for længe siden være indført permanent grænsekontrol og VISA for IKKE EU borgere – så havde man tillige kunnet tage lidt af trykket af flodbølgen til de øvrige Nordiske lande.

  Hvis man får stoppet migrationen fra Tyskland – kan vi let få den omvendte situation – hvor de strømmer fra Sverige ( Norden ) mod Danmark – derfor skal vi naturligvis også have grænsekontrol imod de øvrige Nordiske lande , indtil alle migranterne og de forholdsvis få Syriske flygtninge , kan returneres til lejre i deres nærområder.

  Jeg syntes det er meget forkert af dig at nedgøre Le Penns parti og DF som populistiske partier – du kan jo nøjes med at kalde dem for populære partier.

  Fordi de er imod EU= Europas Undergang og imod ikke vestlig indvandring, er de jo af den grund – ikke odiøse

  EU har jo skabt sig selv – at det så er gået helt fuldstændigt galt – er jo noget helt andet – ( forløberen var jo ligesom en vellykket fødsel , men senere blev barnet sygt , og forventes snart at afgå ved døden ) man kan altså ikke nedlægge nationalstaterne og deres differentierende kulturer og særkende uden befolkningen selv ønsker det – så det er helt FINT at Polen , Ungarn m.v. har deres EGNE nationale ” politikker” .

  Hvad skulle man så sige om Tysklands frau Merkel der har givet EU dødsstødet, med sine forkerte beslutninger /handlinger ,hendes opløsning af Schengen og Dublin aftalen og ved sin ødelæggende invitation af et IKKE vestlig folkefærd , der måske først om mange – mange – mange generationer MÅSKE kan blive Halv – Europæere og som nu medfører ødelæggelse og nedlæggelse af de enkelte landes kulturer , økonomi og velfærdssamfund i EU – hun burde have sparket.!!!
  Og EU nedlægges.

 170. Af Ole Frank

  -

  Axel artkes opremsning af tåbeligheder ligner grangiveligt noget taget fra kommentarsporet af de højreradigales rygklappere i Jydepotten.

  At påstå at fascismen kommer snigende med islam er ligeså trivielt, som at påstå, at tvangsskribenten P Je nse n bidrager med noget væsentligt.

  Man ser tydeligt, hvad der sker med mennesker, der har muslimer på hjernen.

 171. Af Niels Peter Lemche

  -

  Der er i hvert fald frit spil for galningene på begge fløje på disse blogs. Den ene side skal vist ikke lade den anden høre. Det er vist noget med total virkelighedsforflygtelse. Der plapres tomhjernet løs om hvad som helst af mennesker, der ikke engang er kandestøbere, for de har intet at byde ind med andet end racisme, had og stupiditet. Det værste er, at de enten er stolte af det eller simpelthen ikke ved, hvad racisme er for et dyr.

  Det skal siges og gentages med regelmæssighed.

 172. Af Birger Nielsen

  -

  Jeg har fulgt flere blogs på Berlingeren og støder ofte på hr. Lemche og hans skarpe og ofte
  perfide bemærkninger. Det sidste indlæg angående kommunismen er jeg dog enig i.
  Jeg har også googlet ham og konstateret, hvad jeg havde gættet tidligere, at han har brugt det meste af sit liv på studere Det gamle Testamente, for at konstatere, at det svarer til gamle folkeeventyr. Det var vi andre allerede klar over i 5.kl.
  Når man er så klog og sågar professor, behøver man vel ikke beskylde ikketroende for at være marxister, eller danskere, som er skeptiske over for muslimsk indvandring for at være DF’ ere eller fascister.
  Den eneste isme jeg hylder, er rationalismen.

 173. Af Jan Petersen

  -

  Lemche er en menings vejrhane, men da underholdende nok – hvis man er til spøg og skæmt.

 174. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Lemche
  Hvis man ikke opfører sig som kommunist, så er man ikke kommunist. Jeg har ikke været i Rusland eller andre steder med kommunisme og har stort set kun det kendskab til den virkeliggjorte kommunisme som den perverterede, amerikanske, antikommunistiske propaganda gavmildt har udspredt, den information som du åbenbart også har din viden fra.

  Hvis det er sandheden, så var hverken USSR, Kina, Cuba eller Nordkorea kommunistiske, men at noget, der kommer fra USA, skulle indeholde sandhed er utænkeligt. Ondskabens imperium kan ikke bruge sandhed.

 175. Af Jan Petersen

  -

  Villy Madsen er bare dybt godnat, end ikke underholdende – desværre.

 176. Af Claus Andersen

  -

  @ Birger Nielsen

  Ja, denne Lemche er tidligere religionsforsker. Af nuværende religionsforskere kan nævnes: Klaus Rothstein, Jørgen Bæk Simonsen og Brian Arly Andersen. Samtidig har vi en masse såkaldte “Mellemøsteksperter”. Fælles for dem alle er, at De er en flok ynkelige islamleflende ignoranter.

  Denne såkaldte “ekspert” Lemche, aner ikke hvad de menneskelige og økonomiske omkostninger er for denne invasion af uintegrerbare muslimer.

 177. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt repræsenterer den danske folkevalgte demokratiske repræsentative regering – 19% af vælgerne. Det er vel et tal, så selv Nordkorea kan blive misundelig!

 178. Af Niels Peter Lemche

  -

  Ja, Claus Andersen, og andre, her lades alt håb ude, når man bevæger sig ind i jeres helvede af had og fordomme. Rart, at én af jer bekender sig som nationalist. Så ved man da det. Men puha, hvis modparten faktisk ved noget om emnerne, der diskuteres og ikke bare er fanget ind i usaglige fordomme. Faktisk har du and dine meningsfæller ikke bragt en eneste argument på banen. Hvorfor? Fordi I ikke aner, hvad forskellen er på et argument og et postulat. Men det er jo også ligegyldigt, når man træner i at henvende sig til sit eget bagland og egentlig kun er interesseret i at puste til hadet til fremmede og anderledes tænkende mennesker. Det er ikke vanskeligt i dette lys at forstå, hvorfor europæerne så mange gange i deres historie har forfulgt og myrdet løs blandt dem (læs især jøderne), der ikke fulgte de etablerede normer. I har nogle millioner at jage efter i årene, der kommer. Jeg håber ikke, at det vil lykkes.

 179. Af Niels Juul Hansen

  -

  Menneskers fascistiske holdninger forsvinder ikke, fordi landets styreform bliver demokratisk.

  Der vil stadig være nogen, som bifalder de holdninger, der lå til grund for disse ideologier (inklusive en totalitær kommunistisk tankegang).

  Nazisterne/fascisterne/de totalitære kommunister led heldigvis en nederlag til demokratiet.

  Det betød også, at vi i mange år slap for at høre på fortalere for denne tankegang. De blev ganske enkelt betragtet som ‘uden for pædagogisk rækkevidde’.

  I de sidste årtier har vi desværre været vidner til, at den fascistiske/nazistiske retorik har fundet indpas i debatten – især i netdebatten.

  Bukse-Marius er tilbage.

 180. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Claus Andersen

  “Denne såkaldte “ekspert” Lemche, aner ikke hvad de menneskelige og økonomiske omkostninger er for denne invasion af uintegrerbare muslimer.”

  Når man læser dit indlæg, kan man godt se hvilke menneskelige omkostninger, det har haft for dig.

 181. Af Hr. J. H an sen

  -

  Af Benny B – 13. januar 2016 11:07
  “Det drejer sig simpelthen om, at fordrive de etniske Danskere med muslimsk indvandring.
  Det er så det hold, Lemche, JUUL, Hansen og andre er på. God vind!”

  Nu ved undertegnede ikke, hvilken Hansen Benny B henvender sig til.
  Hansen er et forholdsvis almindeligt navn.
  Men man forstår på Benny B og alle hans lidelsesfæller her på bloggen, at Danmarks undergang er nært forestående.
  Hvad er for svagt til at stå bør falde.
  Synes at være de frygtsommes og tvivlendes mening.
  Ikke noget at sige til at fascismen vinder frem i Danmark.
  Det er da også, hvad man har observeret i udlandet.
  Fascismen vinder frem, når mennesker er bange og mangler selvtillid.
  Og vi har en regering som ser det som sin fordel at puste til fremmedhad og racisme.
  Det er lykkes for regeringen at overbevise de fattige i ånden om at de ringere overførselsindkomster skyldes flygtninge.
  Sådan opfører en uansvarlig og populistisk regering sig.
  Flygtninge gøres til syndebukke.
  Det har vi alt sammen været igennem i Europa flere gange.
  Med forfærdelige krige som resultat.
  Stop fascismen i opløbet.

 182. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Alt bliver åbenbart slettet her – selv en påmindelse og en forespørgsel.

  Jamen, det er da godt gået af blogholderen her, første gang jeg viser mig på hans blog på Berlingske!

  Hvad er egentlig meningen, problemet ???

 183. Af hektor heimlich

  -

  Jeg forstår overhovedet ikke debatten: hvad har det med fascisme at gøre at man fremholder fakta om sexuelle overgreb, knivmyrderier, terroraktioner og kontantbidrag? det er vel bare sådan livet kommer til at gestalte sig for vore efterkommere! hvad det har med fascisme at gøre er mig en gåde! men skylden bliver altid lagt på dem som rammes af overgrebene!

 184. Af hektor heimlich

  -

  Nu har socialisten Thorning så endelig lykkedes med at få snabelen ned i en fed pengekasse; godhedsindustriens nummer et: Red Barnet!

 185. Af Niels Peter Lemche

  -

  Hektor og noget så hemmelig!

  Dit indlæg taler egentlig for sig selv. Husk, som jeg skrev forleden, at godhedsindustrien blev grundlagt af den barmhjertige samaritaner.

 186. Af Henrik Knage

  -

  Det forudså Arne Rud for 2 år siden. Han sluttede nogen gange af med at “Røde Mor sidder stadig for bordenden, i bestyrelsen hos Red Barnet.

 187. Af J S

  -

  Til N.P.L
  Du undlader at forholde dig til fakta:
  Den største andel af de der kommer til DK er IKKE krigsflygtninge – men migranter som overordnet set gerne vil have et bedre liv for andres penge.
  De kan ikke dansk.
  Langt størstedelen har ingen uddannelse.
  Hvordan vil du financiere det???
  Hvilke værdier vil du afgive???

 188. Af Claus Andersen

  -

  Gode Lemche

  Kan du ikke modbevise mine “fordomme” når jeg påstår, at muslimerne er overrepræsenteret i diverse statistikker når et gælder:

  Indavl
  Specialundervisning i Folkeskolen
  Frafald på uddannelsesområdet
  Lavere beskæftigelsesfrekvens
  Kontanthjælp
  Førtidspension
  Vold, grov vold og voldtægter
  Krisecentre (æresvold)

  Fortsæt selv listen jeg orker ikke.

  Vidste du Lemche, at i Danmark FORDRIVER muslimske voldspsykopater etniske danskere og jøder fra boligområderne?

  Årligt koster denne “KULTURBERIGLSE” fra Mellemøsten ca . 30 milliarder.

  Jeg ser frem til, at du kan modbevise ovenstående “fordomme”,

 189. Af Henrik Knage

  -

  Uffe Staulund

  Det der med, at Arne Rud er smidt ud af De Radikale, den tror jeg på.

  Citat Rud: Røde Mor sidder i bestyrelsen hos Red Barnet – helst som biskob!

 190. Af Niels Juul Hansen

  -

  @J S

  “Den største andel af de der kommer til DK er IKKE krigsflygtninge – men migranter som overordnet set gerne vil have et bedre liv for andres penge.”

  Hvis du ikke er krigsflygtning eller forfulgt (men migrant som overordnet set gerne vil have et bedre liv for andres penge), så får du ikke asyl i Danmark.

  Prøv at læs op på regler for asyl.

 191. Af Niels Peter Lemche

  -

  Claus Andersen,

  Jeg har sagt tydelig nok, at jeg ikke gider rende rundt som en våd høne, drevet rundt i hønsegården af andre. Så hvorfor skulle jeg så begynde på det nu? Så det kunne ikke falde mig ind, og slet ikke på en blog som denne.

 192. Af Niels Peter Lemche

  -

  Og så bare inden tæppefald: Dette har været en spændende blog.

 193. Af Søre.n sørensen

  -

  Værdikampen består vel i om men støtter “red barnet” eller “skamfer barnet” organisation?
  LLR burde naturligvis være formand for “skamfer barnet” organisationen. Alternativt for organisation “hvorledes stjæler men fra statskassen”, eller “anekdoter om idioter i økonomi klasse på fly på egen regning, og hvorledes men får andre til at betale sin billet på første klasse”, eller “politiker exhibitionister i ryge glas kabiner”.

 194. Af Claus Andersen

  -

  Niels Peter Lemche

  Ak ja, du magtede altså ikke at modbevise mine “fordomme” og faktuelle kendsgerninger om muslimernes undergravning af sammenhængskraften i Danmark. Det havde jeg nu heller ikke forventet af en islamapologet som dig – ynkeligt og patetisk!

 195. Af Hektor Heimlich

  -

  Lemche er ikke meget for faktuel viden, hans egen er ikke-eksisterende!

 196. Af J. H an sen

  -

  Af Claus Andersen – 14. januar 2016 12:57
  Niels Peter Lemche er en forstyrret gammel charlatan.
  Behandl ham med overbærenhed.
  Ellers lukker han sine fækalier ud.
  Han er et bevis på, at de humane kan være helt usandsynligt nederdrægtige.

 197. Af Niels Juul Hansen

  -

  Kære Niels Peter Lemche,

  Tak for dine indlæg.

  De perfide, paranoide og svinske svar du får, dokumenterer bare overskriften i denne blog:

  “Selvfølgelig er vi blevet fascister”.

  Som jeg skrev tidligere så er Bukse-Marius genopstået.

  En stor tak til Mikkel Andersson,for, gennem sine mange rygklappere, at vise dette.

 198. Af Niels Juul Hansen

  -

  Lidt oplysning om nutidens Bukse-Mariusser.

  http://www.information.dk/495989

 199. Af Benny B

  -

  Ikke noget nyt i at Lemche ikke vil dokumentere sine postande.
  Han påstod bla., at Trump og Putin er “best buddies” , men det kniber når han skal diske op med citaterne. Man skulle ellers tro, at en bibelsnedker forstod meningen med at citere.

 200. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Benny B

  Donald Trump om Putin:

  “”I think that I would at the same time get along very well with him. He does not like Obama at all. He doesn’t respect Obama at all. And I’m sure that Obama doesn’t like him very much,” Trump said. “But I think that I would probably get along with him very well. And I don’t think you’d be having the kind of problems that you’re having right now.””

 201. Af Søre.n sørensen

  -

  “He is a bright and talented person without any doubt,” Putin said, adding that Trump is “an outstanding and talented personality.”
  And in remarks closely mirroring Trump’s assessment of the campaign, the Russian leader called Trump “the absolute leader of the presidential race,” according to the Russian TASS news agency.
  Later Thursday, Trump returned the warm words.
  “It is always a great honor to be so nicely complimented by a man so highly respected within his own country and beyond,” Trump said ”

  Fascister har altid haft et nært samarbejde..Se på Hitler og den italienske musselmalede blå? Eller Hitler og Mæersk afdød, og andre borgerlige Danske industrialister?
  Hvorfor skulle Putin og Trump være historisk forskellige?

 202. Af J S

  -

  Til N.J.H

  Prøv at læs op på sagsbehandlingstider, vanskeligheder med at afvise såkaldte asylansøgere.
  Folk kommer jo ikke og siger de er migranter…….
  Men måske du har masser af gode forslag til finansieringen???
  Du synes måske det er super at pengene financieres ved at tage fra hjælpen i nærområderne, eller de rigtigt syge, eller alderspensionisterne, eller måske du bare synes skatten skal sættes op??? Eller hvad???
  Eller måske du blot som Kirkskov lider af total mangel på realitetssans

 203. Af Niels Juul Hansen

  -

  @JS

  Jeg går ind for en hurtig og effektiv asylbehandling, så de migranter, der kommer til landet alene af økonomiske årsager bliver sendt hjem hurtigst muligt.

  Vi er en retsstat, så vi skal naturligvis behandle asylansøger efter gældende regler, men meget gerne hurtigere.

  Jeg bryder mig ikke om alternativet til en retsstat.

 204. Af Niels Peter Lemche

  -

  SØRE.N SØRENSEN,

  Men så husker du også, hvor ophidsede flere af de faste puttenikkedukker her blev, da jeg nævnte, at Putte og Donald er buddies!?

 205. Af Niels Peter Lemche

  -

  Nå ja, det var jo Benny Bomstærk her

 206. Af Benny englandsvej 204

  -

  Indlæg hænger i kummen.
  Vil gøre det kort.
  De citater i bringer, siger intet om venskab overhovedet.
  Tvært imod lader det til, at de ikke kender hinanden.

 207. Af J S

  -

  Til N.J. H

  Det er jeg sådan set helt enig med dig i.
  Men et godt trin er nok også indførslen af grænsekontrol og tidlig afvisning ( i erkendelse af at sagsbehandlingstiderne nok ikke bliver væsentligt hurtigere i nærmeste fremtid)

 208. Af Søre.n sørensen

  -

  Mht. Putin skiller men skidt fra kanel.. mht Ukraine har Rusland historisk ret til Krim og med en majoritet af Russere bosiddende der, såvel som i visse dele af Ukraine. Hvad men kan lære fra Vestens kolonial politik med grænser den hensyn til befolkningens etniske sammensætning, er at det går galt når men sætte to naboer sammen i et land der ikke bryder sig om hinanden, især når de har forskellig religion…..Vi så noget af det samme uden tvivl under Kalmar unionen.
  Når men ser på hans homoseksuelle politik, ytringsfrihed mv. er han renlivet fascisme..

  Verden bliver jo mere kompliceret. 90% af etniske Danskere er ikke religiøse, men må kæmpe mod både kristne og Muslimer og jøder for at beholde deres frihed og oplyste samfund?
  En af grundene til at ateisme burde være et indvandre kriterium til DK. Religiøs aflusning ved grænseovergangen, eller hjem igen.

 209. Af Birger Nielsen

  -

  Niels J.H.:
  Du skamroser Lemche, og kalder andre perfide. Prøv igen at læse mange af bibelfessorens indlæg.
  Han holder sig ej tilbage for at svine andre til som marxister, DF’er, fascister og andet, hvis man ikke
  mener det samme som ham og bekymrer sig for religionernes påvirkning. Nye briller trænger han
  også til. Jeg skrev IKKE nationalist, men RATIONALIST, som i fornuft og realiteter !! Men ellers tak
  for en saftig , og af og til saglig debat.
  P.S. Jeg har også læst om Scherfigs Bukse-Marius.

 210. Af Niels Peter Lemche

  -

  Birger Nielsen,

  Marxist er ikke nødvendigvis et skældsord fra min side. Spørg JVM. DFerne betragter jeg som det de er, og fascister, jo, det er det sædvanlige, at hvis du taler og skriver på en måde, der egentlig rummer det, som man almindeligvis forstår ved fascist, men som er præget af had til andre end din egen gruppe, ja, så har jeg ikke noget mod at bruge udtrykket. Så bliver det faktisk ret præcist. DF kommer tæt på med sin sammenblanding af had til alt fremmed og sin rabiate nationalisme. Men der mangler en række elementer for, at man i gammeldags forstand kan forstå det som fascistisk, herunder især ideen om den korporative stat, som ikke anerkender individets ret til at have sin egen mening. Hvis jeg skulle være perfid, ville jeg nok kalde min modpart for radikal; men det er banalt her, hvor radikal bruges hele tiden om andre end en selv.

  Problemet med dig er blot, at du åbenbart betragter det som perfidt at kalde en marxist for en marxist, en DFer for DFer, og en marxist for en marxist. Så fintfølende du er!

 211. Af Niels Peter Lemche

  -

  BENNY ENGLANDSVEJ 204,

  Med mindre du er meget enfoldig, kan du ikke være i tvivl om, hvad jeg mente med at slå Putte og Donald i hartkorn.

  Hvis du overhovedet er dansker, burde du kende begrebet ironi.

 212. Af Hektor Heimlich

  -

  For 3 dage siden blev en 15 årig dreng stukket ihjel med en kniv gennem hjertet af en 14-årig muslimsk klassekammerat på Gøingeskolen i Broby, Skåne. Mange er måske ligeglade med dette -men det er jeg ikke, volden eskalerer. Hændelsen bliver rigtig svær at bortforklare for alle, som ynder at lægge låg på, fortie, komme med falske udtalelser, spille fascisme kortet og begrænse anderledes tænkendes ytringsfrihed.

 213. Af Hektor Heimlich

  -

  Nu bomber IS FNs hovedkontor i Djakarta, -men men de FN ansatte synes vel bare det er dejligt at blive myrdet.

 214. Af J. H an sen.

  -

  Af Niels Juul Hansen – 14. januar 2016 14:16
  “Kære Niels Peter Lemche,
  Tak for dine indlæg.
  De perfide, paranoide og svinske svar du får, dokumenterer bare overskriften i denne blog:”

  Ingen skriver mere paranoide og svinske indlæg end Lemche.
  At han så hver anden gang skriver noget fornuftigt.
  Det er en anden sag.

 215. Af Birger Nielsen

  -

  Tak for sympatien, hr. Lemche, jeg et bestemt ikke særlig fintfølende, og kan godt lide humor og
  ironi. Nogle gange er jeg enig med dig og andre gange ikke. Man skal ikke sætte etikette på andre
  eller på dig selv. Jeg er mest pragmatiker og lytter gerne til fornuftige mennesker. Lad debatterne
  fortsætte, det holder de grå celler igang.

 216. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Birger Nielsen

  Jeg skamroser ’skam’ ikke Niels Peter Lerche – jeg takker ham for hans indlæg. De er ofte interessante og vidende, selv om jeg langtfra altid er enig.

  Det er efter min mening ideen med en debatblog.

  At argumentere så godt man nu kan, uden at tilsvine hinanden. Jeg mener, at der desværre er alt for mange hadefulde og perfide indlæg, som kun afsporer debatten.

  Det er måske også målet.

 217. Af J. H an sen.

  -

  Af Niels Juul Hansen – 15. januar 2016 23:26
  “At argumentere så godt man nu kan, uden at tilsvine hinanden. Jeg mener, at der desværre er alt for mange hadefulde og perfide indlæg, som kun afsporer debatten.”

  Ja. Og her er Lemche desværre en af de værste.
  Selvom han ind imellem skriver noget fornuftigt.
  Men det skæmmes af hans evindelige hadefulde personangreb.
  Og det infantile sprog som han bruger på især Ellemanns blog.

 218. Af søre.n Sørensen

  -

  Endnu et terrorangreb med mindst 2o døde igår…Men bliver nød til at acceptere at religion er roden til alt ondt i denne verden, og at det ikke kan hjælpe noget at give religiøse og deres forkvaklet menneskesyn adgang til DK med sin majoritet af 90% ikke troende i verdens anden mest ateistiske land..

  Udover at også ateister løndumpere og velfærds erodere i et land som DK, hvor der kun vil blive færre og færre job mm. vi indføre herskab og tjenestefolk igen, og løn for at klippe hinanden.. Så en stram indvandring på alle fronter, syd,øst,vest og nord er eneste “konvention” værd at beskæftige sig med..

 219. Af Leif Jeberg

  -

  Jeg er efterhånden død hamrende træt af at høre svenskerne og deres danske klakører (kultureliten og deres deres naive venligboer) sammenligne danskernes imigrantpolitik med nazisterne jødeforfølgelser.

  Svenskerne har udviklet sig til en flok hyklere, hvor det er lykkes den politiske elite at indføre et moraldiktatur til undertrykkelse af den virkelighed, der ikke passer ind i deres religiøse lighedsfanatisme, jf de skeletter der for tiden vælter ud af de svenske skabe om deres fortielser af seksuelt masse forulempelse af svenske teenage piger begået af omkring 200 unge mænd med flygtningebaggrund.

  De hiver konstant N- og F-kortet frem, senest flankeret af Morten Kirkskov, skuespilchef ved Det Kongelige Teater i en kronik i Berlingske den 9. januar 2016.

  Disse hyklere fortier fuldstændig, at Sverige hjalp Nazi-Tyskland under Anden Verdenskrig i krigen mod vores broderfolk i Norge ved at tillade våben- og anden godstransport til de tyske tropper i Norge, hvor nordmændene kæmpede bravt mod tyskerne.

  Og så ikke at forglemme, at “…Hermann Göring förlänades storkorset av Kungl. Svenska Svärdsorden med kedja 1939.”

  Som bekendt var det Hermann Göring,der grundlagde Gestapo.

Kommentarer er lukket.