Macrons pyrrhussejr

Af Mikkel Andersson 72

I 2002 nåede Jean Marie Le Pen til det franske valgs anden runde og fik 17,8 procent af stemmerne. 15 år senere fik hans datter lige knap det dobbelte.

Blandt de mere EU-begejstrede på både højre og venstrefløj bliver nederlaget til Le Pen fejret som en monumental sejr. EU-præsident Donald Tusk lykønskede på Twitter, helt symptomatisk, franskmændene med »valget af frihed, lighed og broderskab over de falske nyheders tyranni.«

Holdningen synes at være, at borgerne er holdt op med at opføre sig som skøre, så alle nu kan vende tilbage til business as usual.

Men den eneste grund til, at man i ramme alvor fejrer et resultat, hvor Front National fik mere end hver tredje franske stemme, er, at man i lyset af Trump og Brexit frygtede, at det umulige ville ske igen.

Reelt er valget mest af alt er en indikation på en klar tendens: At Europas næststørste land roligt, men støt, bevæger sig i en antiglobalistisk retning og mod en mulig EU-exit samt en nationalistisk statsleder, der ideologisk er tættere på Moskva end Bruxelles på en række punkter.

Er man optimist, kan man selvfølgelig godt satse på, at et EU, der i store træk fortsætter business as usual, på en eller anden måde vil opnå større opbakning fra franskmændene.

Eller at den indvandringsskepsis, der formåede at gøre Front Nationals kandidat til en reel præsidentmulighed, vil blive mindre.

Selvfølgelig vil ingen af delene ske. EU viser ingen tegn på at ville slække på ambitionerne om en stadigt tættere og mere overstatslig union trods de advarselslamper, som både Brexit og Le Pen burde have tændt.

Med Macron vil der heller ikke ske grundlæggende forandringer i Frankrigs indvandringspolitik, tilstrømningen vil fortsætte og i forvejen enorme problemer med lovløse og radikaliserede forstæder vil vokse.

Selv hvis det skulle lykkes at inddæmme terrortruslen fra Islamisk Stat og Al Qaeda, som Frankrig har indsat militær i gaderne for at forhindre, er det kun et spørgsmål om tid, før den næste store indvandringsbølge rammer Europa.

Når det sker, vil EU vise sig at være lige så ude af stand til at oprette lejre i nærområderne, endsige udvise nogen hertil, som man var til at gennemføre fordelingskvoter.

Den eneste aftale, som EU har haft succes med, er bestikkelsen af en stadigt mere autokratisk tyrkisk hersker til at bremse flygtningestrømmen til de græske øer.

Selv hvis den aftale skulle holde, så forbedrer menneskesmuglerne på Afrikas nordkyst til stadighed deres logistiske evner og tilstrømningen vokser kun. Alene på tre dage i påskeweekenden kom mere end 8.000 over Middelhavet.

Naturligvis er det langtfra sikkert, at Front National vil formå at fordoble sit stemmeantal endnu en gang over de kommende 15 år. Men det behøver partiet heller ikke. Det kan nøjes med lidt over 15 procent.

Mikkel Andersson er journalist og debattør og kan følges på Facebook og Twitter.

72 kommentarer RSS

 1. Af Kim Kaos

  -

  Det går nok ikke lang tid før det vil gå op for de franske vælgere at det vist ikke var så smart at vælge manden der sælger varm luft.

 2. Af Jesper Lund

  -

  Det er svært at spå – især om fremtiden (for EU). Det bliver i hvert fald spændende at se, hvordan EU er om 5, 10, 15 eller 20 år. Nu skal GB lige ud af EU.

 3. Af Henrik Thor Christensen

  -

  Vi får se om ikke præsident Toyboy og madame Pædofil får kvajet sig tilstrækkeligt meget til at Le Pen bliver valgt næste gang, Hitler blev heller ikke kansler første gang han forsøgte.

 4. Af Jakob Schmidt Rasmussen

  -

  “Med Macron vil der heller ikke ske grundlæggende forandringer i Frankrigs indvandringspolitik, tilstrømningen vil fortsætte og i forvejen enorme problemer med lovløse og radikaliserede forstæder vil vokse.”

  Ungdomsarbejdsløsheden vil altså fortsat stige, samtidigt med at Macron vil skære yderligere i overførselindkomsterne, og det vil selvfølgelig betyde mere berigelseskriminalitet, og mere “social uro” af forskellig art – herunder desperate, islamistiske terrorister.

  Det vil gøre det nødvendigt at vi får mere politi og mere overvågning af alle borgere, straframmerne vil blive strammet osv osv. – som en direkte følge af migrationen.

  De naive multikulturalister VIL ikke fatte, at det er deres uansvarlige migrationspolitik, som medfører flere alvorlige problemer, der gør det nødvendigt for staten at øge overvågningen af borgerne og straffe lovovertrædere hårdere; multikulturalisterne vil give politiet skylden for den hårdere linie, hvilket selvfølgelig ikke vil løse nogle af de problemer, som de selv har skabt med deres uansvarlige migrationspolitik.

 5. Af J. Hanse n

  -

  Mange fra venstrefløjen stemte uden tvivl på Le Pen, fordi de ikke mente, at Macron var et godt valg.

 6. Af Niels Peter Lemche

  -

  Mikkel Andersson, jeg er nødt til at være helt uenig med dig.. På femten år fordoblede hun sit stemmetal. Jovist, men noget lignende er sket for det, hun repræsenterer, mange andre steder, inklusive Holland, Sveríge og Danmark. Denne nationalkonservative bølge, der intet andet har på programmet end opløsningen af EU, så de europæiske “nationer” kan komme tilbage til business as usual, har fået en fremgang, der betyder, at op mod en fjerdedel af disse landes befolkninger slår en streg over erfaringerne fra en ikke så fjern fortid: Nu skal vi FGM ha’ det gamle Europa tilbage! Sidste år var det som en tsunami, der ramte os; men valgene i år har indtil nu vist, at også for tsunamier er der en grænse. Slaget står nu om forbundsvalget til efteråret, og intet tyder på, at tyskerne vender Merkel ryggen uanset, hvad løgnefabrikken i Skt. Petersburg eller Erdogan kan finde på.

  Det mest bemærkelsesværdige ved det franske valg er, at Marine ikke kunne tiltrække mere end 12-13 % flere stemmer i anden runde end i første. Macron tredobblede sin støtte. Den forskel er faktisk vigtig. Den siger noget om en hård kerne, men også at det er vanskeligt at hverve mange flere til den.

  Trumps sejr i november var et wake-up call, og hans inkompetence viser, hvad risikoen er med popolisterne. Men det er klart, at valget i Frankrig til senatet i juni vil være et fingerpeg om, hvad vi kan vente os fra Le Pens parti.

 7. Af J. Hans en

  -

  Med Macron vil der heller ikke ske grundlæggende forandringer i Frankrigs indvandringspolitik, tilstrømningen vil fortsætte og i forvejen enorme problemer med lovløse og radikaliserede forstæder vil vokse.
  Skriver Mikkel Anderson.

  De radikaliserede forstæder skyldes, at Frankrig fortsætter sine koloni krige.
  Og at Frankrig aldrig fik integreret de par millioner mennesker som flygtede fra Algeriet , da Frankrig stak halen imellem benene i dette land.
  Disse flygtninge blev gemt væk i specielle områder.
  Mange af dem havde kæmpet på fransk side og havde ingen fremtid i Algeriet.
  I Frankrig ligger man, som man selv har redt.

 8. Af Jakob Schmidt Rasmussen

  -

  Lemche

  Det handler ikke om, at man vil have de gamle nationer tilbage.

  Jeg går ind for et forholdsvist nært samarbejde mellem de europæiske nationer, og det gør de fleste DF’ere også.

  Men et nært samarbejde mellem de europæiske nationer forudsætter selvfølgelig, at EU har kontrol med de ydre grænser, og håndhæver kontrollen, ved f.eks. at stoppe illegal migration – for ellers er det kun et spørgsmål om tid, før alting bryder sammen i Europa; også EU.

 9. Af Niels Larsen

  -

  Nej hr. Lemche.

  Makronen tredoblede ikke sit stemmetal, for færre stemte i 2. runde.

  Og han opnåede end ikke et flertal af de franske vægere, men kun ca. 49,5% (66% af 75% af vælgerne).

  Der var flere, som fravalgte ham end som valgte ham.

  Og han har nul magtbase bag sig – og et valg forude, hvor hans organisation ikke er stablet på benene endnu.

  Hvem vælger han til sin regeringschef? Kan han stole på vedkommende? Får han valgt mandater nok til at have en solid basis eller vinder oppositionen flest pladser?

  Han kommer ikke til at levere andet end større arbejdsløshed, mere vold i gaderne, mere terror og flere forhadte muslimer og afrikanere.

  Ligesom hans drømme om et reformeret EU med sikkerhed forbliver drømme. Ingen tør åbne traktaterne for ændringer – for så ramler korthuset på no time.

  Sandsynligheden for europæiske borgerkrige er blevet forhøjet en hel del.

  Og den vil fortsætte med at stige indtil EU får styr på de ydre grænser, hvilket ikke vil ske, da indvandringen er ØNSKET af EU – i skarp modstrid med befolkningernes ønsker.

 10. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt er det franske valg her i juni ikke til Senatet men derimod til Nationalforsamlingen. Valg til det franske Senat foregår først i september.

 11. Af Niels Peter Lemche

  -

  NIELS LARSEN, nej, rigtige, han tredobbelte sin stemmeprocent. Men det er herligt, som I hyler op fra den nationalkonservative side. Det var virkelig en kæberasler. Han tørrede jo gulvet med hende.

 12. Af Niels Larsen

  -

  NIELS PETER LEMCHE

  Jeg hyler ikke op.

  Jeg læner mig tilbage i vished om, at det snart går op for det franske folk, at det er kommet fra asken i ilden.

  Makronen stiller i Berlin og smækker hælene sammen nøjagtig som vor egen uduelige statholder gør så ofte.

  Det 4. Rige skrider planmæssigt frem – indtil det bryder sammen under egen uduelighed og folkenes oprør.

 13. Af M Jørgensen

  -

  Lemcke som du selv skriver er den nationalkonservative bølge der ruller gennem Europa i disse år vokset til at være af en sådan størrelse.
  At det bør vække bekymring hos dem der går ind for det europæiske fællesskab i sin nuværende form.
  Det som startede som en smuk drøm om et frit og forenet Europa er gået for vidt i bureaukrati og overformynderi , det er her kimen til utilfredsheden ligger.
  Man er simpelthen nødt til at gentænke hele projekt EU så det tilgodeser den nationale suverænitet
  At så Putin og Erdogan forsøger at udnytte den utilfredshed til egen fordel bør være en ekstra motivationsfaktor til at få ændret i de nuværende forhold i EU samarbejdet.

 14. Af Niels Peter Lemche

  -

  M JØRGENSEN, aldeles enig.

 15. Af Svend Jensen

  -

  @NIELS LARSEN – 8. MAJ 2017 15:35
  Rigtigt set af Larsen –
  Den halvt bagte Makron er en ansigts- og holdningsløs politisk robot, altså såre velegnet som udfører af sin germanske førers kommandoer: Det var meget godt set af de gamle erfarne politiske støvere fra EU kennelen med de mange gamle hanhunde og andre køtere – altid parat til at servicere Soros, Bilderberg, Rothschildt bank og de andre hungrende monomanisk mammon-orienterede fænomener.
  Næste akt i EU tragedien står foran at skulle udfolde sig i al sin gru!

 16. Af P Christensen

  -

  EU er udtænkt af og har primært tilgodeset en mindre elitær kreds,
  der selvsagt taler varmt for EU, og grimt om modstanderne.

  Den brede befolkning er aldrig blevet hørt om projektet og mange har intet mærket til dets goder.
  Tværtimod har den såkaldte og hos visse meget højt besugne “globalisering”
  snarere betydet fri bevægelighed for problemer, i form af social dumping, kriminalitet
  og masseimport af sociale klienter til DK.

  Danmark er blevet langt et langt mere polariseret og ulige land i tiden under EU.
  Samtidig er andre landes selvskabte problemer væltet herop gennem årtier.
  Tiggere og bistandsklienter belaster idag vore sociale budgetter stærkt.

  Helt grotesk er tidligere vore skatte-billige selvstyrende små danske kommuner
  nu centraliserede og på flere punkter under stram styring fra Bruxelles.
  Store dele dele af vore (under EF/EU) stærkt stigende skatteprovenuer
  anvendes til at lade kommunerne betale for det danske globale socialkontor.

  Selv skal EU eliten jo nok selv sørge for at få røven fri af suppedasen ved
  at bevillige sig selv skattelettelser lige netop på deres indkomstområder.
  Så kan pøbelen både økonomisk og socialt betale prisen.

 17. Af Jan Petersen

  -

  De franske vælgere har med stort flertal valgt en ny fransk præsident Emmanuel Macron. Sådan er det bare. Hvad Macron kan bruge magten til, vil vise sig ved næste måneds valg til Nationalforsamlingen og senere i september med valg til Senatet. Det nye ved global politik er vel, at the old political establishment bliver kastet på møddingen og erstattet af nye politisk uprøvede kræfter (Trump / Macron). De to nye præsidenter har påtaget sig et mega tungt ansvar. Om de kan leve op til det ansvar, ja – det må den nærmeste fremtid vise.

 18. Af Anders Thornvig Sørensen

  -

  Jeg forstår argumentationen, men ikke ordvalget i overskriften.
  “Pyrrhossejr” referer til den antikke konge af Epiros, som førte en hær ind i Italien for at beskytte de græske byer i Syditalien mod Rom. Pyrrhos besejrede romerne i et slag, men han led så store tab, at han selv sagde, at endnu flere af den slags sejre ville tabe krigen for ham.
  Deraf udtrykket “Pyrrhossejr”, en sejr opnået med meget store tab.
  Nu kan jeg bare ikke rigtig se, hvilke tab Macron skulle have lidt for sin sejr ved præsidentvalget. Han startede ud med det rene ingenting, og uden partipolitiske omkostninger er han blevet den stærkeste mand i Frankrig. Forsvar og udenrigspolitik er hans domæne de næste fem år frem, uanset hvordan parlamentsvalget i juni falder ud.

 19. Af jens petersen

  -

  Tænke sig at den røde manipulation af skolebørn, unge og voksne er blevet så effektiv, at de gladeligt går ind for deres egen ødelæggelse og deres eget lands undergang. For det bliver jo slutresultatet hvis EU og Merkel mv. får lov til at fremture. De franskes flertal har lige sagt ja til endnu mere korrupt, kommunistisk og totalitær politik, ja til endnu mere social elendighed, ja til endnu flere skandaler og ja til endnu mere kriminalitet. Det ja kommer mange af dem til at fortryde, men til den tid vil det være forsent. Sært er det at flertallet er så blinde og kortsynede at de går ind for en Macron der med næsten fuld sikkerhed bliver Merkels marionetdukke.

  At velfærden, trygheden og retssikkerheden osv. overalt i Vesteuropa er ved at smuldre væk, kan enhver fornuftig og tænkende person forstå. Kun typer som den radikale le mche forstår det ikke. Men andre som følger med i hvad der foregår overfor arbejdsløse-, fraskilte-, hjemløse- og sygdomsramte medborgere, kan nok se at velfærden og sundheden er i næsten frit fald. Og Venstres “reformer” har ikke gjort sagen bedre, tværtimod er antallet af familietragedier og dødsfald nu oppe i rekordhøjder. Det kan anbefales at læse nogle af de afslørende artikler om velfærdstab og sundheds- og hospitalsskandaler som pressen har bragt i den senere tid.

  (Et indlæg noget lignende dette, blev slettet på bloggen før denne)

 20. Af Niels O

  -

  Så er der endnu en primitiv nationalist, der hyler og er en dårlig taber.

 21. Af Jesper Lund

  -

  M Jørgensen
  Med en hvidbog om Europas fremtid har kommissionsformand Juncker for nyligt bedt Lars Løkke Rasmussen og hans kolleger om at vælge mellem fem scenarier for EU’s udvikling efter Brexit.

  De går fra 1) status quo og 2) et løsere frihandelssamarbejde over 3) et Europa i flere hastigheder til 4) et smallere, men dybere samarbejde og 5) en reel føderal union. Juncker vil have medlemslandene til at bekende kulør på et tidspunkt, hvor de selv barsler med en erklæring om EU’s fremtid i forbindelse med 60-året for fællesskabet 25. marts i år.

 22. Af Niels Larsen

  -

  Hvordan forklarer Lemche og andre makronelskere dette: http://www.reuters.com/article/us-global-markets-idUSKBN184003

  “European stocks and the euro pulled back on Monday from highs touched after pro-European centrist Emmanuel Macron’s emphatic but well-flagged victory in France’s presidential election as investors’ focus shifted from politics to monetary policy.”

 23. Af J. Hanse n

  -

  En bitter dag for den yderste højrefløj og nationalisterne.
  Nu håber de så, at Le Pen vinder om fem år.
  Det gør hun næppe.
  Ultranationalismen er på tilbagetog over hele Vesteuropa.
  Og de fascistiske lande som Polen, Ungarn og Tjekkiet laver ikke for meget bøvl.
  De har jo snablen dybt nede i EU`s pengekasse.

 24. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt er fransk forsvars- og udenrigspolitik nok ikke det, der interesserer franske vælgere allermest – helt analog til valget af Trump . Vælgerne går nok lidt mere op i fransk indenrigspolitik. Så netop valget til den franske Nationalforsamling i næste måned vil vise, om Macron overhovedet er i stand til at føre den politik, befolkningen forventer af ham.

 25. Af Arvid Holm

  -

  Europæernes viser deres nationalisme henholdsvis globalisme i deres adfærd.
  Nationalismen udlægges som selviskhed og globalismen som uselviskhed.
  Danskerne kan stemme på Dansk Folkeparti, så den kollektive uselviskhed i form af modtagelse af fremmede eller afsendelse af u-landshjælp bliver så lille som politisk muligt.
  Men der er ingen lov, der hindrer den individuelle uselviskhed i form af gaver til vrimlen af godgørende hjælpeorganisationer.
  Individets tilbøjelighed for globalisme og uselviskhed fremgår følgelig ikke af vedkommendes politiske tilhørsforhold men af vedkommendes levestandard.
  Vælgeren kan slå på tromme for sin egen uselviskhed ved f.eks at støtte de Radikale.
  Derved støtter man tilsyneladende en større kollektiv uselviskhed.
  Den bliver dog aldrig særligt stor i praksis, da politisk flertal for den politik er utilgængelig.
  De seriøst uselviske vælgere må derfor selv donere af deres overflod til hjælpeorganisationerne.
  Ellers nyder de deres høje levestandard som passive medlemmer af de uselviskes flok, medens de hyklerisk bebrejder andre egoister for deres egoisme.
  Ser man nøjere efter, består de uselviskes flok udelukkende af passive medlemmer, der ustandseligt taler ned til folk og helt uberettiget forherliger sig selv.
  Det burde ikke undre, at arrogancen, forstillelsen og usandhederne efterhånden fører til massive protester.

 26. Af Mehmet Sami Gür

  -

  Uanset hvem der kommer til magten i Europa, så er det stadigvæk en kendsgerning, at Europa er godt omringet og presset af fire (4) store lande. Det er USA, Storbritannien, Tyrkiet og Rusland.

  Uanset hvad, så er EU dømt til at blive splittet, selvom Macron lover reformer for EU samarbejdet, for Rothschild står i vejen! Ligesom Brexit vil Rothschild også sørge for Frexit med Emmanuel Macron som Frankrigs præsident.

  Det er endnu mere mærkeligt, at en ukendt og uerfaren mand som Macron får så meget medie opmærksomhed og af den grund så mange vælgeropbakning til følge. Især bliver han kendt igennem hans kontroversielle gymnasielærer-kæreste. Det spørger hverken medierne, politikerne, intellektuelle og borgerne om?

  Hvem støtter Macron og hans kæreste?

  Hvis man skriver Macron på Google søgning, så dukker lige pludselig verdens mest indflydelsesrige og magtfulde familie op – Rothschild…!

  Visse konspirationsteoretikere hævder, at Rothschild dynastiet har planer om at splitte og dermed ruinere EU samarbejdet og dernæst oprette noget andet under familiens kontrol:

  Så kommer spørgsmålene:

  1) Hvorfor er EU lederne samlet under Vatikanets og pavens åsyn?

  2) Hvordan fik Macron økonomi- og finansminister posten under præsident Hollandes regering. Hollande blev udsat for et medie komplot, hvor påstanden gik ud på, at Hollande har/har haft en affære med en mystisk kvinde. Og lige efter fik Macron posten. Senere fandt man så ud af, at det var en af de mange medier, som Rothschild familien ejede og stod bag hele komplottet.

  Vi bliver nødt til at tænke og genopfriske vores hukommelse, også selvom hvis det er konspirationsteorier vi har med at gøre.

 27. Af H Hansen

  -

  Socialisten fik 21% i alt fik socialister 30% og burde derfor være gået videre.
  Under halvdelen af dem had stemme mellem de to liberalister. Plus det normale stemmespild.

  Kun en højreradikal ekstremist ser det som vinder.

 28. Af Niels Larsen

  -

  MEHMET SAMI GÜR

  Du lider af storhedsvanvid.

  Tyrkiet er og bliver en 3. rangs stat.

  Endog en diktaturstat, som ingen bør samarbejde med.

 29. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt meget enig i at Macron er en håndplukket marionetdukke – af en procent af verdens en procent absolut rigeste. Eller med tidligere amerikanske præsident Franklin Delano Roosevelt ord – “Presidents are selected, not elected.”

 30. Af M Jørgensen

  -

  Jesper Lund tak for at kaste relevante oplysninger ind i debatten om EU og det fremtidige scenarie der venter forude.
  Sådanne oplysninger har det med at blive overset i en til tider ophidset debat om for eller imod et EU .

 31. Af J. Hanse n

  -

  Flere kommentatorer i medierne anfører, at Le Pen tabte, fordi hun er en kvinde.
  Undertegnede troede, at hun tabte, fordi et flertal gennemskuede, at hun er en gennemført populist, demagog, ultranationalist og hadprædikant.

 32. Af Niels Larsen

  -

  M JØRGENSEN

  Bemærk, at det er statslederne, som skal komme med input vedr. EUs retning.

  Befolkningerne skider EU-toppen som sædvanligt på.

  Det er derfor, systemet er så forhadt.

 33. Af Jan Petersen

  -

  AF J. HANSE N – 8. MAJ 2017 19:36

  Hvis du ellers kan udtrykke dig i et mere alment dagligdags sprogbrug – vil det være helt fint 🙂

 34. Af P Christensen

  -

  Hvis de mange politiske popsangere virkelig ville af med (negativ) “nationalisme”
  kunne de jo passende starte med den religiøst-politiske
  nationalisme som man eksempelvis finder i islam,
  og som opdeler folk i “os” og “dem”.

  Men sådanne tendenser skal under henvisning til “trosfrihed”
  beskyttes som “religiøse mindretal” – også selvom de udgør 1.000.000.000 tilhængere.

  Danmark må til i selvforsvar at påberåbe sig at være udsat for “hetz mod minoritet”
  hvis ikke de politiske popsangere skal tillades at vi rendes helt over ende.
  Vi er forlængst godt (dvs skidt) på vej.

 35. Af AH Andersen

  -

  Nå, det valg gik nok ikke helt, som Mikkel Andersson havde håbet.
  Der kan man bare se.

 36. Af Niels Juul Hansen

  -

  Pyrrhussejr?

  Godt nok sure rønnebær!

  Oven på chokket over Brexit og valget af den patologiske løgner, Donald Trump i USA, er der naturligvis mange europæere, som er glade for, at der er grænser for, hvor meget man vil overlade til fremmedfjendlige partier. En måling for ganske kort tid siden viste et flertal i Storbritannien, der hellere ville forblive i EU.

  Selvfølgelig vil Macron ikke få det nemt i de næste 5 år. De reformer, som han gerne vil iværksætte, vil have en øjeblikkelig negativ indvirkning på mange franskmænds hverdag, hvorimod den gavnlige effekt først vil kunne ses længere ude i fremtiden (måske først efter hans præsidentperiode).

  Først efter valget til Nationalforsamlingen ville det vise sig, om han evner at skabe de nødvendige alliancer til at gennemføre sine politiske ambitioner.

  Flere skriver om tilstrømningen af fremmede. Det bliver ikke Frankrigs største problem, men derimod de mange millioner ikke-etniske franskmænd, som stadig ikke er integreret i samfundet. Det vil være en kæmpeopgave – uanset hvem der sidder som præsident.

  Personligt er jeg glad for, at man nu har fundet en midtersøgende præsident, da jeg ikke tror på, at ekstremisterne på yderfløjene er i stand til at løse de økonomiske problemer og integrationsproblemerne.

 37. Af Edward Taraszkiewicz

  -

  Se lige hvem der skriver i denne “debat”.
  En muslimsk tyrker, der i mange år har arbejdet for islam.
  En flok utopister.

  “Den yderste højrefløj er stoppet”
  “Frankrig sagde JA til EU”
  “EU på rette vej”

  Det er jo GAK GAK, det er manipulation af befolkningen.

  Læg specielt mærke til den EVIGE DF dæmonisering
  ” Tidligere DF-profil i Debatten med Clement: »Jeg ville aldrig have stemt på den lille pæne bøssedreng«”
  Jeg kan bare sige jer at , de tider er forbi.
  Det har den STIK modsatte virkning, og TAK for det.
  Fortsæt, en ny æra er på vej og I msm har ikke set den. MUND TIL MUND !
  Den KAN I ikke manipulere med. Og det går stærkt.
  Så spild jeres tid på Taber bogen , vi andre træner div og nyder naturen , mødes og vi vokser os stærke dag for dag.
  Fornuften og frihed vinder, vi er xxxxxxxxxxxx
  Enhver ARBEJDENDE ! Dansker kan se islams indtog / hærgen i deres daglig dag.
  Og i Kbh. radikale fjolser, det er ikke DEM i ydre områder og de har ingen job så vi skaber job
  ( og flere penge og ALLE elsker og ryger noget hash.
  Så lad os fortsætte bevæbning , og lade islam, væmmelig boer den TOTAL afkoblede Kbh. DDR tv mafia fortsætte deres døds ønske, for dine skatte penge.
  Vi ses

 38. Af J. Hans en

  -

  Må man ikke citere Krarup?

 39. Af J. Hanse n

  -

  Nå.
  Det forstår man jo egentligt godt.
  Disse sorte højreekstremister har jo et usædvanligt grimt sprog.

 40. Af Helge Nørager

  -

  En anden og helt dansk pyrrhussejr.
  Og ganske aktuel.

  Vi skal privatisere for at spare og effektivisere.
  Det gør vi så.
  Konkurs i private virksomheder som laver profit på hjemmepleje griber om sig.
  Og topper med tragedie for 1100 svage i Aarhus,
  Dansk Industri har en medarbejder i TV2 News, Som skal forklare disse mange konkurser.

  Det skyldes siger han at kommuner fokusere på pris frem for kvalitet.
  Øhhh er der ikke noget som er helt galt her. ?

  Eller er det en blank erkendelse af at privatiseringer er destruktive for samfundet og fordyrende. ?

  Pyrrhussejr, vi blev privatiserede og samfundets svageste tabte, og profitter blev skabt og formøblet af glade konkursryttere, samt problemer overladt til samfundet at udrede,

  Privatiseringer, Venstre ved man hvor man har……………..

  Og det Franske valg, tillykke herfra, for det var ikke Marinen, og tvivler på hun genopstiller Da der nok er for meget ballast i form af uregelmæssigheder vdr., brug af EU midler.
  Som der om 4 år, umuliggør en genopstilling.
  ,

 41. Af Niels Peter Lemche

  -

  HELGE NØRAGER, om fem år, mener jeg. Sidder en fransk præsident ikke i fem år? Men Marine kan meget muligt skulle ind og ruske tremmer inden.

 42. Af Svend Jensen

  -

  Macrons pyrrhussejr ligner Merkels. Hun åbnede for alle sluser, så migranter plaskede ind i EU i en veritabel tsunami. Dermed kortsluttede hun Frontex maskinen og Schengen; netop de aftaler og konventioner der udgjorde grundlaget for EU’s prospektive status som uforlignelig Supernationalstat numero uno i verden. Merkel og de de andre EU Topdogs havde med deres underskrift forpligtet sig juridisk at holde rosset ude af EU.
  Det bør undersøges om der er grundlag for at rejse en EU rigsretsag mod den tyske fører, Merkel, samt de andre EU-forræderiske tumlinger i Bruxelles. Men se om det sker – der hvor magten er, er juraen ikke.
  Men Angela kan meget muligt skulle ind og ruske tremmer inden.
  Lad hende sidde den af i et græsk fængsel.

 43. Af Helge Nørager

  -

  Niels, tak for korrektion du har da ganske ret, vist for meget USA i tanker.

  Og en anden Pyrrhussejr fra Danmark angående privatiseringer.
  Vi fik med vold og magt samt under stor hemmelighed overfor folketingets partier , gennemtvunget et salg af DONG, for destruktive privatiseringer er ikke kun Venstre.
  Nej da.
  Corydon skulle sikre sin fremtid, og Helle bevise overfor omverden at hun bestemt ikke tænker på befolkningens bedste.
  Vi fik solgt DONG, og nu scorer banker kassen en gang mere på de dumme dännen. 🙂

  Privatiserings bølgen er en Pyrrhussejr for de Liberale, for det bevises gang på gang at det var en rigtigt dårlig ide,
  Hvornår det opfattes af vælgere er desværre temmelig uklart, men lidt bestikkelse af boligejere kan vel holde flertallet i hus, uanset hvor tåbelig en politik som føres. 🙁

 44. Af M Jørgensen

  -

  Niels Larsen det er rigtigt at det er statslederne der skal komme med input til EU,s fremtid.
  Men jeg ser meget gerne at de respektive landes befolkning bliver hørt inden den endelige beslutning bliver taget .
  Ved en sådan afstemning vil ikke mindst ungdommen have mulighed for at præge den videre udvikling inden for EU samarbejdet, for det er jo trods alt dem der på længere sigt kommer til at leve med de beslutninger der bliver taget.
  For er sandheden ikke at vi halvgamle ” kloge Åger” for længst har lagt os fast på om vi er for eller imod.

 45. Af Jacob Schønberg

  -

  Desperate love for at bremse indvandringen i de enkelte lande vil ikke bremse problemet.
  Den eneste mulighed er at alle EU landene går sammen om at indføære et helt nyt system for Ulandsbistand, Nødhjælp osv kædet sammen med strenge betingelser for at modtage nødhjælpen. Så kan EU nemlig oprette lejre i nærområder og kun modtage flygtninge i disse lejre og samtidig kan der kommes en hård bremse på modtagerlandenes befolkningstilvækst.
  Befolkningstilvæksten er så stor at den vestlige verden ikke vil kunne brødføde den.
  Om 25 år er befolkningen i Afghanistan fordoblet til 64 millioner og om 34 år er Afrikas befolkning fordoblet til 2 400 000 000 mennesker (derefter kikker vi på 4 milliarder mennesker i Afrika)

  Uansvarlig Ulandsbistand skal stoppe STRAKS . Danmark giver 24 milliarder kr i år

 46. Af happybrexit heimlich

  -

  DFs vaelgere er blevet kaldt nazister, racister, fascister og det der er vaerre af den selvbestaltede bedre -venstrefloejs-godhedsafhaengige- danske borgerskab. Nu kalder DF Macron for en slikket lille boessedreng -må tilstå at det er precis hvad han ser ud som. Macron er en sådan psykopat personlighed -bankir- som sammen med tusinder af lignende personligheder har bragt EU ud i den situation af angst og terror, som vi ny befinder os i. Dette gennem at hensynsloest udnytte u-landene og plyndre dem på alle tilgange -foerst og fremmest olie og mineraler/metaller (guld-kobber etc.) Så tillykke med at I har valgt yderligere en udplyndrere til president kaere frasnkmaend og kvinder -valgresultatet viser mere end noget andet at I stemmer med griskheden og underlivet henholdsvist.

 47. Af Niels Larsen

  -

  NIELS JUUL HANSEN: “Flere skriver om tilstrømningen af fremmede. Det bliver ikke Frankrigs største problem”

  Nej, det bliver det ikke. For det er det allerede. Paris står i flammer hver anden dag.

  Hadet vokser på begge sider – og makronen vil have endnu flere hadefulde muslimer og afrikanere slæbt til Frankrig.

  Det skal nok blive “sjovt”!

  Og nej. Frankrig sagde ikke ja til EU. For det første var det kun 49,5% af vælgerne, som stemte på makronen. For det andet vil han ha’ et reformeret EU (noget som får rædselssveden frem på panden af kommissionen og statslederne, da det vil få dem til at bides om den tomme krybbe.

  Makronen får meget lidt igennem og frustrationen vil fortsætte med at vokse. I frankrig og i Europa.

  Men vi skal tilsyneladende gennem borgerkrige før den ikke-elitære “elite” fatter alvoren.

  Then so be it!

  M JØRGENSEN: “Niels Larsen det er rigtigt at det er statslederne der skal komme med input til EU,s fremtid.
  Men jeg ser meget gerne at de respektive landes befolkning bliver hørt inden den endelige beslutning bliver taget.”

  Det tror jeg så ikke lige, at du skal regne med.

  Statslederne er hundeangste for befolkningernes mening – de ved udmærket godt, at deres elendige projekt er forhadt.

  JACOB SCHØNBERG

  Den eneste effektive ulandsbistand er at indstille al hjælp, så befolkningstallene i de afrikanske lande reduceres til bæredygtighedspunktet ad naturens vej.

 48. Af Niels Larsen

  -

  Før man kammer helt over med fråde om munden i glæde over makronens “store” sejr:

  I anden runde af præsidentvalget fik Macron cirka 20 millioner stemmer. Det er langt under halvdelen af de franske vælgere.

  Marine Le Pen fik cirka 11 millioner stemmer.

  Antallet af sofavælgere var meget højt – cirka 12 millioner. Det er det højeste antal siden 1969. Der var også flere sofavælgere i valgets anden runde end i den første, hvilket er usædvanligt.

  Dertil kommer cirka 4 millioner blanke og ugyldige stemmer, hvilket er rekord.

  Et klart flertal på cirka 27 millioner vælgere stemte altså ikke på Macron i anden runde.

  Når så mange ikke stemte på Macron, var det formentlig slet og ret, fordi de ikke anså ham for deres mand.

  Faktisk står det endnu ringere til end jeg før har oplyst: kun 42,5% af franske vælgere så et lys i makronen – og hvor mange af dem stemte på ham for at slippe for le Pen?

  Han er en diminutiv kolos på kviksandsgrund.

 49. Af Jesper Lund

  -

  M Jørgensen
  Hvis statslederne beslutter sig for at ville ændre EU’s samarbejdsform, vil det sikkert kræve en traktatændring, som befolkningen i hvert fald i Danmark fik mulighed for at stemme om.

  På nuværende tidspunkt ville det nok ikke give mening at lade befolkningen vælge et af de fem overordnede scenarier. Det ville være for diffust. F,eks. hvad menes der helt konkret med scenariet ‘Et Europa i forskellige hastigheder’. Hvad ville det indebærer for Danmark?

  Lige nu kører EU faktisk i forskellige hastigheder. Danmark med sit retsforbehold og EU lande, som ikke er med i Euroen.

 50. Af happybrexit heimlich

  -

  Edward Taraszkiewiecz: Holder helt med dig, fjolser som Lemche er heldigvis ikke hverdagskost i Danmark. De fleste danskere er trods alt normalt begavede med en vis indsigt i de danske samfundsforhold, dansk historie og politik. Undergrundsbevaegelsen mod Venstre, Socialdemokraterne og de småt tåbelige, radikale evige landsforraeddere, vokser sig staerkere dag for dag. Dette til trods for alle Fake News i aviser som Berlingske og den altid koerende socialist propaganda på DR.
  Jeg har mange bekendte og venner i Sverige. Her er undertrykkelsen af afvigende meninger endnu staerkere end i Danmark, men undergrundsbevaegelsen vokser med lynets hastighed og en dag vil Loefven stå med bukserne nede i kulden. De etablerede partier tog myrderierne på Sveriges paradegade Drottninggatan i Stockholm med en skuldertraekning: det vil de komme til at fortryde!

 51. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Niels B. Larsen

  “NIELS JUUL HANSEN: “Flere skriver om tilstrømningen af fremmede. Det bliver ikke Frankrigs største problem”

  Nej, det bliver det ikke. For det er det allerede. Paris står i flammer hver anden dag.”

  Det er jo lige det, jeg skrev, men OK, gentagelse fremmer forståelsen.

  Til gengæld er jeg glad for, at flertallet af vælgerne sagde nej til Front Nationals had , grøftegravning og dommedagsprofetier, som du også abonnerer på.

 52. Af Niels Larsen

  -

  NIELS JUUL HANSEN

  42,5% er ikke et flertal, men et stort mindretal.

  57,5% stemte reelt set imod makronen.

 53. Af Anders Thornvig Sørensen

  -

  Niels Larsen – 9. maj 2017 10:51
  Hvordan du end vender og drejer det, så fik Macron næsten dobbelt så mange stemmer som Le Pen. Så hvis du fremhæver at N% af franskmændene passivt eller aktivt har fravalgt Macron, vil svaret lyde, at langt flere af dem passivt eller aktivt fravalgte Le Pen.

  Niels Juul Hansen – 9. maj 2017 00:12
  Siden mit sidste indlæg har jeg tænkt lidt over, hvordan man kan få mening i overskriften “Macrons pyrrhossejr”. Jeg tror, at du har ret – det handler om sure rønnebær, men også om ulyst til at erklære sig direkte som tilhænger af den tabende side. Tanken om et glat nederlag føles ubærlig, derfor denne desperate insisteren på, at kimen til fremtidige nederlag ligger indbygget i sejren.
  Jeg kunne have forstået en titel som f.eks. “globalisternes relative nederlag”. En tredjedel af franskmændene stemte nej til åbne nationale markeder, osv. Jeg er ikke enig, for når man betragter den franske kontekst over en længere tidsperiode, ville jeg snarere betegne det som en relativ sejr for globalisterne. Men udsagnet ville være til at forstå, og der ville kunne føres en reel diskussion om det, hvor konklusionen ikke var givet på forhånd.
  Jeg synes, at det hele peger hen mod en indspist og indforstået tankegang hos en gruppe mennesker, som udvikler et fælles tunnelsyn.
  Inden for den gruppe er udtrykket “Macrons pyrrhossejr” følelsesmæssigt nødvendigt og forståeligt, uanset hvor snørklet logikken i det er.
  Jeg har bemærket det hos andre blogskribenter med samme antaget Le Pen venlige holdning. De har én eneste tanke og kun dén – hele tiden, i alle sammenhænge, og uden undtagelse. Alt på denne jord bliver vurderet udelukkende ud fra den ene tanke.
  Når EU’s udenrigskoordinator Mogherini siger ja til afrikansk indvandring, bliver det derfor opfattet sådan, at hun siger ja til muslimsk indvandring. Selv om muslimerne kun udgør 1/3 af Afrikas befolkning, mens de kristne udgør en anden tredjedel.
  Det ligger i Mogherinis udsagn, at hun også siger ja til muslimsk indvandring, som del af den afrikanske indvandring. Men hendes udsagn bliver opfattet som om hun KUN taler om muslimsk indvandring.
  Det er jo ikke det Mogherini siger – men det er det eneste, som de mennesker hører, når hun taler til dem. De reagerer kun på det, de hører – derfor reagerer de som Mogherini sagde noget andet, end hun faktisk sagde.
  Det er ikke bevidst manipulation, men et tab af kognitiv evne. Der er faktisk tale om et lille stykke social invalidering, som får bæreren til at tage sig dum ud i offentlighedden. Folk udefra kan godt fornemme det, når f.eks. en interviewet person svarer på en måde som viser, at han ikke forstår spørgsmålet.
  Nu kan jeg så se – via bloggens overskrift – at det ikke kun er den kognitive evne, som lider skade ved tunnelsynet og indspistheden. Evnen til at udtrykke sig klart, logisk, letforståeligt og i direkte relation til velkendte kendsgerninger også forringet. Dét bemærker offentligheden ligeledes.
  Det er en af grundene til, at den gruppe mennesker taber dé politiske slag som virkelig betyder noget, såsom dem der nylig fandt sted i Holland og Frankrig.

 54. Af Niels Larsen

  -

  ANDERS THORNVIG SØRENSEN

  Det ændrer ikke på, at makronen fik langt færre stemmer relativt end Trump – som venstrefløjserne hyler op om sidder på et vakkelvornt mandat.

  Makronen må efter den standard sidde på et mandat i høj søgang.

 55. Af Niels Larsen

  -

  ANDERS THORNVIG SØRENSEN

  Om Margarinekællingen fra Italien taler om muslimsk eller ikke-muslimsk indvandring er inderligt ligegyldigt, så længe der er tale om mellemøstlig eller afrikansk indvandring.

  Der er i begge tilfælde tale om decideret skadelig tilvandring af gennemsnitligt ringere begavede mennesker end den gennemsnitlige europæer. Og betydeligt ringere uddannede i de fleste tilfælde.

  Den indvandring kan kun forringe befolkningen set som gennemsnit.

 56. Af J. Hanse n

  -

  Selv hvis den aftale skulle holde, så forbedrer menneskesmuglerne på Afrikas nordkyst til stadighed deres logistiske evner og tilstrømningen vokser kun. Alene på tre dage i påskeweekenden kom mere end 8.000 over Middelhavet.
  Skriver Mikkel Anderson.

  Fint.
  Det er den pris, som Europa må betale for ødelæggelsen af Libyen.
  Før USA og Europa gjorde Libyen til en failed stat kom der ikke mange flygtninge igennem Libyen.

 57. Af Niels Peter Lemche

  -

  Niels Larsen, flere eller færre stemmer, nå, hvem blev valgt. Jeg kan huske, at I brugte det samme argument da Trump blev valgt med færre stemmer end Hillary, bare den anden vej rundt. I afslører jeg bare som dårlige tabere.

 58. Af Niels Peter Lemche

  -

  Niels Larsen, flere eller færre stemmer, nå, hvem blev valgt. Jeg kan huske, at I brugte det samme argument da Trump blev valgt med færre stemmer end Hillary, bare den anden vej rundt. I afslører jeg bare som dårlige tabere.

 59. Af Niels Larsen

  -

  Nej, hr. Lemche.

  Vi tillader os at påpege, at makronen rent faktisk er valgt på en smallere platform end Trump.

  Men det er naturligvis også ilde hørt i dine kredse.

  Ikke desto mindre er det fakta.

 60. Af J. Hanse n

  -

  AF NIELS LARSE N – 9. MAJ 2017 20:42

  Det er ikke relevant, hviken margin som Macron vandt med.
  valgsystemet i frankrig er anderledes end i USA.
  Hvor kun to kandidater kan vinder.
  Face it.
  Macron er præsident i de næste fem år.
  Og om fem år kan meget være ændret.
  Le Pen er sandsynligvis irrelevant.
  Vær gode tabere NBL.
  Ikke kun gode vindere.

 61. Af J Nielsen

  -

  “Det ændrer ikke på, at makronen fik langt færre stemmer relativt end Trump – som venstrefløjserne hyler op om sidder på et vakkelvornt mandat.”

  Trump fik omkring 25%

  75% stemte reelt set mod Trump. Og 75% stemte reelt set mod Le Pen.

  Og lige knap 75% mod Clinton.

  Det må være regnestykket, hvis det skal være på den måde.

 62. Af happybrexit heimlich

  -

  Anders Thornvig: de kristne i Afrika er jo allerede slået ihjel af muslimerne, hvordan skal de kunne udvandre? som gengangere?
  din naivitet spejler desværre de fleste danskeres ditto!

 63. Af R. Harald Kristensen

  -

  Berlingske er blevet et arnested for det ekstreme højre, kan man læse sig til på Mikkel Andersens blog. Heldigvis er der også enkelte stemmer, der ikke er.

 64. Af Niels Peter Lemche

  -

  NIELS LARSEN, I er fuldstændig patetiske i jeres shit-storm. Simpelthen det værste, man kan være i en dansk sammenhæng: Dårlige tabere.

 65. Af Niels Larsen

  -

  Lemche

  Som før sagt, så læner jeg mig tilbage i forvisning om, at makronen næppe får noget særligt gennemført.

  Frankrig og Europa vil fortsætte med at synke længere og længere ned i det muslimske slam.

  Indtil befolkningerne gør oprør og smider muslimerne og politikerne ud.

 66. Af Charles Nielsen

  -

  I nærmeste fremtid går Frankrig op i røg.
  Befolkningen ligger som de her redt.

 67. Af Niels Peter Lemche

  -

  R. HARALD KRISTENSEN, det er sådan set ikke meget bedre på JP, men der er anonyme indlæg dog vist ikke tilladt.

 68. Af Niels Peter Lemche

  -

  R. HARALD KRISTENSEN, det er sådan set ikke meget bedre på JP, men der er anonyme indlæg dog vist ikke tilladt.

 69. Af Anders Thornvig Sørensen

  -

  Niels Larsen – 9. maj 2017 18:04
  Så er problemet pludselig ikke længere religion, men påstået lavere intelligens?

  happybrexit heimlich – 10. maj 2017 07:06
  Et eksempel: Zaire er et de afrikanske lande som har både den største befolkning og den største procentvise befolkningstilvækst. Mellem 80% og 90% af Zaires befolkning er kristne, mens muslimerne udgør omkring 10%.
  Befolkningstilvækstrater i 2015:
  Algeriet: 1,9%
  Marokko: 1,3%
  Tunesien: 1,0%
  Nigeria: 2,6%
  Zaire: 3,1%
  Etc.

  Og så en ting til. I Frankrig for tyve år siden var der også islamistisk bombeterror og politivagter med maskinpistoler på banegårdene. Jeg var selv i landet dengang og kunne se det. Og føle det, hvis jeg ville, men folk med maskinpistoler undgår man jo helst at få kropskontakt med.
  Hvis den gamle Le Pen dengang havde kunnet opstille med en lige så pæn facade som datteren gør i nutiden, kunne han velsagtens også have fået 1/3 af stemmerne ved et præsidentvalg. Det kunne han så bare ikke, grundet hans politiske optræden gennem en menneskealder forinden. Den unge Le Pen derimod er født ren. Hvad folk mangler i historisk hukommelse, kompenserer de for med udvidet ømskindethed. Politik handler om at vinde, gerne stort, men mindre kan også gøre det, jf. præsidentvalget i USA.

 70. Af Anders Thornvig Sørensen

  -

  Og Niels Larsen, uanset om man abonnerer på Harald Nyborgs teorier eller ej,. så står følgende tilbage. Mogherini siger “afrikansk indvandring”. Dine meningsfæller refererer hende og kritiserer hende som om hun havde sagt “islamisk indvandring”. De to ting er indlysende forskellige, selv om der er en vis delmængde imellem dem. Nogle vil udlægge det som bevidst og grov manipulering. Jeg har som nævnt en anden fortolkning.

 71. Af Lis--beth Søren--sen

  -

  2 gamle indlæg stadig i filteret? Dybt diskrimerende af den frafaldne højreekstremist.

 72. Af Lis--beth Søren--sen

  -

  2 gamle indlæg stadig i filteret? Dybt diskrimerende af den frafaldne højreekstremist..

Kommentarer er lukket.